بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
23 Kasım 2010 Salı
Pasa Lokumu
Hmmm tadina, görünüsüne, durusuna :) doyamayacaginiz, benden söylemesi :))
Malzemeler :
2 çay bardagi toz seker
2 çay bardagi un
1 litre süt
3 yemek kasigi kakao
2 paket kram santi
1 su bardagi süt
Hindistan cevizi
Yapilisi :
Seker, un ve kakao bir tencereye konulur. Süt yavas yavas eklenerek telle karistirilir. Orta ateste muhalebi kivaminda pisirilir. Hindistan cevizi serpilmis siyah dikdörtgen firin tepsisine siccaken bosaltilip düzgünce yayilir, sogutulur. Cukur 1 kapta 2 paket krem santi ve 1 bardak sütle çirpilir. Sogumus pudingi üzerine yayilir. Buzdolabinda sogutulur. Biçakla uzunlamasina ortadan ikiye kesilir. Kisa kenardan 3 parmak eninde seritler kesilir. Kesik parçalar spatuyla yardimiyla rulo seklinde servis tabagina yerlestirilir.
Aksamdan yapilirsa daha iyi sonuç verir!!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Hmmm demek oyle diyosun tadina doyulmaz diye ha
ozaman bir dilim alayim ordan :))
ellerine saglik canim
Gel öznurcum, atla trene!! 1 dilim pastanin lafimi olur. Tsk ederim bu ara :)
Bundan yıllaaar yıllar önce, küçük bir çocuk iken daha, bu sadrazam lokumu girişiminde bulunmuştum. Sonucu hiç sormayın, bi de çocukluk bu ya döktüm hepsini çöpe.
Nerde bir Sadrazam Lokumu görsem, amanın diye bir korkuyorum :)
Ama bu görüntü o korkumu yenecek gibi duruyor, yapma girişiminde bulunabilirim yani :)
Ellerine sağlık, çok nefis görünüyor. :)
Umutfak, umarim tekrar denemeye cesaretini bulursun, çûnkû gerçekten yapimi çok kolay. 1 gece bekletirsen rulo yapma asamasini kolaylastirisin. Blogunma ugradigin için tskler
canım ayla yengecim ,daha demin bu değerli tarifini,yarın gelecek olan değerli arkadaşlarım için yaptım onlarla birlikte tadıcağım ama belirtmeden geçemeyeceğim kıvamı harika...ayrıca senden tek dileğim candostlarını tariflerindne mahrum bırakma öpüyorum candosttun:)
ya ben bunu yaptım tarife uygun amma velakin yuvarlarken çok fenalara bürünüo acaba neden olabilir
dışındaki muhallebiyle ilgili sorunum olabilir içine margarin koy diyenler var tariflerinde hani daha koyu olsun diye öyle mi yapsam
çok üzüldüm (cbafrali@tim-as.com)
Cigdemcim, hüsrana ugradigin için üzgünüm gerçekten. isin pûf noktasi, muhalebi kivama gelirken, kisik ateste 1-2 dakika kaynat. (fokurdasin ama yanmazsin)Ve dagilmanin sebebi bence atarifi ayni günde yapip kesmen olabilirmi? Bir gün önceden yaparsin buzdolabinda dinlenmis ve tam kivamini almis olur. Bu çok önemli bir nokta.Umarim tekrar deneyip memnun kalirsin.
bir gece dolapta sadece kakaolu kısmı mı bekletiyoruz,krem şantisini de döktünden sonra mı bekletiyoruz.ilk kez yapıcam...
Sevgili Adsız cevabım geç oldu kusura bakmayın.. Krem santiyı sürdükten sonra bir gece buzdolapta bekletiyoruz. Ertesi gün sadece kesmesi kalacak. Sevgiler
Bugun denedim. Kivami, Lezzeti tam anlamiyla mukemmel oldu. Tarifenize saglik. :-)
tsk admin ama firin yazmissin :D
Yorum Gönder