27 Kasım 2010 Cumartesi

Patates esliginde Imam Bayildi




Malzemeler :

3 patlican
300 gr yakin kiyma (ben göz karari koydum)
2 tane küçük sogan
1 tane yesil biber
3 tane rendelenmis domates
1 yeùek kasigi biber salçasi
1 dis sarimsak (ben tuz sarimsak kullandim)
4-5 patates
tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal,


Patlicanlari ortasinda biçakla çizik atiyoruz, ve üzerlerine bol tuzlayip 30 dakika bekletiyoruz. Bu asamayi yaparsaniz,  kizartirken fazla yag çekmemis olucak. Patlicanlari beklerken, iç malzemesini hazirliyoruz.
Bir tavada çok az zeytinyag koyup, soganlari ve yesil biberi kavuruyoruz. Özünü verince kiymayi ilave ediyoruz. Baharatlari, tuzu ilave ediyoruz. 3 dakika yakin kavurmaya devam ediyoruz. Kiyma pisince, rendelemis oldugumuz domatesleri ve biber salçasini ilave ediyoruz ve agzi kapali, kisik ateste, 5 dakika pisiriyoruz.

Patlicanlari yikayip, iyice suyunu siliyoruz. Tamamen kuruyacak , aksi takdirde, kizgin yagda attiginiz an, yag üstünüze siçrayabilir. Patlicanlari 2-3 dakika arkali önlü kizartiyoruz. Bütün patlicanlari bu islemi uyguluyoruz.
Firina koyacaginiz tepsinin için kizarmis olan patlicanlari koyuyorsunuz. Ve içlerine harcimizda koyuyoruz.
Iri iri dogradigimiz patateslerimizi tepsiye diziyoruz. Bir kaseye 1 yemek kasigi domates salçasini ve tuz iyice karistiyoruz. üzerine kasenin agzina kadar sicak su ilave ediyoruz. Bu sosu tepsiye döküyoruz.
Önceden isitilmis 210 ° derece firinda, patlicanlari üzerine kizarana kadar ve patateslerin pismesine kadar pisiriyoruz.

Istediginiz sekilde süsleyebilirsiniz. Yanina pilav esligi edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Yorumlarinizi bekliyorum!!
.

3 yorum:

komsunun kizi Merve dedi ki...

Hayirli geceler Ayla abla annem senin su imam bayildindan bi dilim istiyo eger kaldigsa :) eger varsa

Adsız dedi ki...

hepsi birbirinden harika,supersin ellerine saglil tatkim

Ayla dedi ki...

Tsk ederim adsiz:) Mervecim kalmadi ne yazikki, Bir dahakine yapip bir dilim annene ayiririm :)