15 Kasım 2010 Pazartesi

Gül Tatlisi--1






Yarin Mubarek Kurban bayrami. Annemin bir çesit fazla tatli olsun diye bu güzel ve basit gül tatlisini yapmaya karar verdim. Hem görsel hem sunum olarak çok SIK.




Malzemeler :

1 su bardagi siviyag
yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 yumurta

yarım paket oda sıcaklığında margarin

1 paket vanilya

yarım paket kabartma tozu

1 tutam tuz

aldığı kadar un

1 su bardağı kadar ceviz yada fındık (ben hem findik ve boncuk sekeri kullandim)
 
Istege göre kirmizi gida boyasi
 
 
 
Serbeti için :
 
3 su bardagi su
2.5 su bardagi seker
çeyrek limon
 
 
Yapilisi :
 
 
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
Hamurun un , kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıstırın.
Kabartma tozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumusakligında bir hamur elde edin.

Hamur ikiye kesilir. Diger hamura isteyen kirmizi gida boyasi ilave edebilir.
Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.

Cay bardağı ile kesilir.
4 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek sekilde yanyana dizilir.
Rulo şeklinde sarılır. Sonra elde ettiginiz ruloyu, ortadan ikiye kesilir.
Tepsiye dizilir.
Ortalarına ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz.
180 ° derece firinda üzeri kızarana kadar pisirilir.
Firindan ilk sicakligi çikinca serbetini üzerine dökün.
Tatlilarin şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
 
 
 
 







Hiç yorum yok: