17 Kasım 2010 Çarşamba

Milföylü Cevizli Elma





çay saatine misarfirlerinize ikram edebileceginiz hafif bir tatli.

Malzemeler :

8 tane milföy hamuru
2 golden elma (sari elma)
1 çay bardagi seker
1 çay kasigi tarçin
1 avuç ceviz

Yapilisi :

Elmalari soyup küp küp dogruyoruz. Teflon tavaya koyuyoruz, içine sekeri ve cevizleri ekliyoruz.
Agzini  kapatiyoruz ve elmalarin pismesi bekliyoruz. Arada bir tahta kasikla eziyoruz. Pisen harci kenara koyup sogutuyoruz. Milföy hamurlarini alip, iki kenarlarini tek rakam olacak sekilde biçakla 2 santim kesiyoruz (resimdeki gibi), sonra ilk siradaki sagdaki ve soldaki parçalari alip içine dogru birlestiriyoruz. Ayni islemi altakini yapiyoruz. Olusturdugunuz havuzun içine elmali harçtan koyuyorsunuz. Sonra örgü yapar gibi hamurlari birlestiriyorsunuz. Islem bitikten sonra, üzerlerine yumurta sarisi sürüp 180 ° isitilmis firinda üstü kizarana kadar pisiriyorsunuz. Soguduktan sonra puda sekeri serpistiriyorsunuz.
Afiyet olsun !!





2 yorum:

Adsız dedi ki...

super olmus eline saglik tatlim

komsunun kizi Merve dedi ki...

Hayirli geceler Ayla abla senin sitene ugramadan pc yi kapatmak olmaz diye dusunduk ve bi ugriyalim dedik annemle :d ugradik ugramasina ama bize sundugun bir sey yok resimden baska lol :)