23 Kasım 2010 Salı

Pasa Lokumu


Hmmm tadina, görünüsüne, durusuna :) doyamayacaginiz, benden söylemesi :))


Malzemeler :

2 çay bardagi toz seker
2 çay bardagi un
1 litre süt
3 yemek kasigi kakao
2 paket kram santi
1 su bardagi süt
Hindistan cevizi


Yapilisi :

Seker, un ve kakao bir tencereye konulur. Süt yavas yavas eklenerek telle karistirilir. Orta ateste muhalebi kivaminda pisirilir. Hindistan cevizi serpilmis siyah dikdörtgen firin tepsisine siccaken bosaltilip düzgünce yayilir, sogutulur. Cukur 1 kapta 2 paket krem santi ve 1 bardak sütle çirpilir. Sogumus pudingi üzerine yayilir. Buzdolabinda sogutulur. Biçakla uzunlamasina ortadan  ikiye kesilir. Kisa kenardan 3 parmak eninde seritler kesilir. Kesik parçalar spatuyla yardimiyla rulo seklinde servis tabagina yerlestirilir.

Aksamdan yapilirsa daha iyi sonuç verir!!!

11 yorum:

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Hmmm demek oyle diyosun tadina doyulmaz diye ha
ozaman bir dilim alayim ordan :))

ellerine saglik canim

Ayla dedi ki...

Gel öznurcum, atla trene!! 1 dilim pastanin lafimi olur. Tsk ederim bu ara :)

♥ Umutfak ♥ dedi ki...

Bundan yıllaaar yıllar önce, küçük bir çocuk iken daha, bu sadrazam lokumu girişiminde bulunmuştum. Sonucu hiç sormayın, bi de çocukluk bu ya döktüm hepsini çöpe.
Nerde bir Sadrazam Lokumu görsem, amanın diye bir korkuyorum :)
Ama bu görüntü o korkumu yenecek gibi duruyor, yapma girişiminde bulunabilirim yani :)
Ellerine sağlık, çok nefis görünüyor. :)

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Umutfak, umarim tekrar denemeye cesaretini bulursun, çûnkû gerçekten yapimi çok kolay. 1 gece bekletirsen rulo yapma asamasini kolaylastirisin. Blogunma ugradigin için tskler

Adsız dedi ki...

canım ayla yengecim ,daha demin bu değerli tarifini,yarın gelecek olan değerli arkadaşlarım için yaptım onlarla birlikte tadıcağım ama belirtmeden geçemeyeceğim kıvamı harika...ayrıca senden tek dileğim candostlarını tariflerindne mahrum bırakma öpüyorum candosttun:)

çiğdem dedi ki...

ya ben bunu yaptım tarife uygun amma velakin yuvarlarken çok fenalara bürünüo acaba neden olabilir
dışındaki muhallebiyle ilgili sorunum olabilir içine margarin koy diyenler var tariflerinde hani daha koyu olsun diye öyle mi yapsam
çok üzüldüm (cbafrali@tim-as.com)

*Ayla* Mutfaktan mis Kokular dedi ki...

Cigdemcim, hüsrana ugradigin için üzgünüm gerçekten. isin pûf noktasi, muhalebi kivama gelirken, kisik ateste 1-2 dakika kaynat. (fokurdasin ama yanmazsin)Ve dagilmanin sebebi bence atarifi ayni günde yapip kesmen olabilirmi? Bir gün önceden yaparsin buzdolabinda dinlenmis ve tam kivamini almis olur. Bu çok önemli bir nokta.Umarim tekrar deneyip memnun kalirsin.

Adsız dedi ki...

bir gece dolapta sadece kakaolu kısmı mı bekletiyoruz,krem şantisini de döktünden sonra mı bekletiyoruz.ilk kez yapıcam...

*Ayla* Mutfaktan mis Kokular dedi ki...

Sevgili Adsız cevabım geç oldu kusura bakmayın.. Krem santiyı sürdükten sonra bir gece buzdolapta bekletiyoruz. Ertesi gün sadece kesmesi kalacak. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bugun denedim. Kivami, Lezzeti tam anlamiyla mukemmel oldu. Tarifenize saglik. :-)

halit dedi ki...

tsk admin ama firin yazmissin :D