28 Kasım 2010 Pazar

Etli Kuru Fasulye

 ¨



Kuru fasulyeyi kim sevmez? Hele yaninda birde pilav olursa... Yarin sizlere basmati pilavin tarifini verecegim.
Hadi geçelim simdi tarifimize..


Malzemeler :

300-500 gram kuru fasulye (1 gece önce islatilmis)
300 gram civari kusbasi et (ben inek eti kullandim)
2 yemek kasigi tereyag, siviyag
2 adet orta boy sogan
1 et bulyon
1 yemek kasigi domates salçasi
1 yarim kasik aci biber salçasi
1 çay kasigi karbonat
tuz, karabiber


Yapilisi :

Düdüklü tencerede, etimizi koyalim. Tenceremizin, agzin kapatarak etin suyunu çekeseye kadar kavuruyoruz.
Su çekilince, siviyag ve tereyag ilave ediyoruz. Üzerine dogradigimiz soganlari. Soganlar özûnü dökeseye kadar kavuruyoruz. Salçalari, baharatlari, et bulyonu, karbonat, ilave ediyoruz. Bir kaç dakika kavuruyoruz.
Fasulyeyi ilave ediyoruz, bir iki dal daha kavuruyoruz. Yemegin suyunu ilave edip, düdüklûyü 20 dakika pismesi için ayarliyoruz. Pistikten sonra açip, tuzunu ilave edin. Eger biraz susuz kaldiysa kaynar su ilave edin.

Afiyet olsun !!!

Hiç yorum yok: