14 Kasım 2010 Pazar

Sebzeli Mercimek çorbasi




























çorbaya kattigim sebzeleri göz karari ekledigim için, sizlere daha iyi anlatmak için resmi ekledim.
Havuç katarsaniz ayri bir lezzet katmis olursunuz, evde o gün bulunmadigi için ben ekleyemedim..


Malzemeler :

5 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi tepeleme un
1/2 yemek kasigi domates salçasi
1/2 yemek kasigi biber salçasi
2 tane orta boy sogan
1 avuç kadar pirasanin yesilinden
1 kabak
1 patates
4-5 dal maydonuz
Taze veya kuru nane
1 su bardagi kirmizi mercimek
Tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal
1 tavuk bulyon veya et


Yapilisi :

Tencereye siyaginin içine unu katip pembeleseye kadar kavuruyoruz. Yemeklik dogramis sogani ilave ediyoruz. 1-2 dakika daha kavuruyoruz (tencerenin agzi kapali olacak). Küp küp dogranmis patates, maydonuz, taze nane'yi ilave ediyoruz. Kirmizi mercimek , domates ve biber salçasini ekledikten sonra 1-2 dakika daha kavuruyoruz. Bulyonu, tuz ve baharatlari ilave ettikten sonra suyunu koyuyoruz.
Yaklasik 10 dakika pisiriyoruz (kaynamaya basladiktan sonra). Düdüklü tencere kullaniyorsaniz, 5 dakikaniz yeterli olacakir.
Mercimek özüne dôktûgü an pismis demektir. Corbanizi blender'dan geçirin. Tadina bakip tekrar gerekli ise tuzunu ilave edersiniz. Corba koyu geldiyse tekrardan biraz sicak su ilave edin.

Corbaniz hazir!! Afiyet olsun !!!

Hiç yorum yok: