23 Kasım 2010 Salı

Tost Ekmegi Salatasi



Caya gelen misafirlerinize sunabilecegiz orijinal ve çoook lezzetli bir salata. 1 gün önce hazirlanirsa daha güzel bir sonuç elde edersiniz. Mutlaka denemelisiniz. Yorumlarinizi bekliyorum...

Tarif Ufuk hanima ait. (Ufuk mutfakta)


MALZEMELER


1 paket tost ekmeği

ufak bir tavuk göğsü (haşlanacak)

200 gr kadar süzme yoğurt

200 gr kadar mayonez

2 diş sarmısak

tuz

1 su bardağı süt (her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için)

1 adet haşlanmış yumurta

1 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı pul biber

yeterince dereotu (süslemek için)
 
Ben dereotunu sevmedigim için farkli süsledim, ve resmi çektikten sonra yumurta rendesini salatanin üzerine ekledim.
 
 
 
YAPILIŞI


Önce tavuk göğsü, tuzla beraber haşlanır. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoda iyice parçalanır.



Süzme yoğut ve mayonez bir kapta iyice karıştırılır ve bu malzeme ikiye ayrılır. Bu karışırmın bir kısmına tavuklu sarımsak karışımı eklenip iyice karıştırılır.



Bir dilim tost ekmeği bir kaşık sütle ıslatılır, üstüne tavuklu karışımdan kalınca bir tabaka olacak şekilde sürülür. Bunun üzerine ikinci bir tost ekmeği de yine sütle ıslatılarak konur. Onun üzerine de iç harçtan sürülür. Bütün tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işleme devam edilir.



Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konur. Sonra kulenin en altından ve en üstünden tutularak bir servis tabağına yatay bir şekilde yatırılır. Daha önceden ayrılan yoğurt ve mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üzerine kaplanır.



Salatanın üzeri alüminyum folyo ile gevşekçe kapatılarak buzdolabına konup bir gece bekletilir. Servise yakın salatanın üzerinden folyo alınıp bozulan yerleri ayrılan mayonez-yoğurt karışımıyla kaplanarak düzeltilir.



Haşlanmış yumurtanın sarısı ve beyazı, rendenin küçük tarafı ile rendelenir. Salatanın üzeri bununla süslenir. Ayrıca pul biber ve nane de arzuya göre dökülerek salata süslenir. Dereotu da salatanın etrafına serpilirek süsleme tamamlanır.


SERVIS EDERKEN VEREV KESEREK DILIMLEYIN



Hiç yorum yok: