12 Kasım 2010 Cuma

Kayisi Reçelli Elmali Tart


Cok kolay ve o kadarda lezzetli bir tarif. Kayisi elmaya çok güzel yakisiyor..



Malzemeler :

1/2 çay bardagi yogurt
1 çay bardagi siviyag
1 çay bardagi seker
1 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
Aldigi kadar un

Üzeri için :

4-5 tane golden elma
1 kutu kayisi reçeli


Yapilisi :

Bütûn malzemeleri koyup karistiriyoruz. Hamuru merdaneyle açip tepsiye yerlestiriyoruz.( Hamur çok bereketli bu ara, ben yarisini deridondurucuya koyuyorum). Elmaleri dilimleyip hamurun üstüne diziyoruz. Önceden isitilmis 180° derecede firinda pisiriyoruz. Firindan çikar çikmaz, kayisi reçelini firça yardimiyla sürûyoruz.




Etiketler, kategoriler : Pasta, kekler

1 yorum:

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Mmmm ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor
kayisi ve elma ikisi bi arada bu super olur :)