بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
27 Aralık 2010 Pazartesi
Kedi dili çikolatali mousse Cup, suruplu armut esliginde
Evet sevgili arkadaslar, ne zamandir canim cup yapmak istiyordu. Bunun için, büyûk magazlarda istedigim cupleri bulamayinca hep askiya aliyordum. Nihayet mutlulugumu Carrefour'da bulunca, derhal mutfagima kostum :)) Evimde en sevdigim ve huzur buldugum yer, mutfagam :)) Cikolatali mousse belki çogunuz biliyorsunuzdur. Yapilisindan en az 2 saat buzdolabinda bekledikten sonra, kôpûk köpük bir kivam oluyor. Ben çok severim. Tamamen kendim uydurdum bir tatli elde etmis oldum. Türkiye'de varmi bilmiyorum, suruplu armut dedigimde, konservede olan armutlardan bahsediyorum. Içinde surubu var. Kedi dili biskuvileri bu surubun içine islattim. Umarim begenip denersiniz, çok hafif bir tatli çikti ortaya. tavsiye ederim. Toplam 5 tane cup çikti. Istege göre malzemeleri artirabilirsiniz. Sevgiyle kalin...
Malzemeler :
çikolatali mousse için :
200 gr bitter çikolata 65% kakao olanin
6 yumurta, sarilari ve beyazlari ayrilmis
1 paket kedi dili bisküvi
1 konserve suruplu armut
Üzerine çekilmis karamelize fistik
Yapilsi :
Cikolatayi 2-3 yemek kasigi su ilave ederek ben mari usülü olarak eritin. Fazla isitmayin!
Erimis olan çikolataniza, yumurta sarilarini tek tek ilave edip karistirin.
Yumurta beyazlarini kâr haline gelene dek çirpin. Bu karisimi çikolataya ekleyin. Yavas yavas, çevirerek karistirin.
Cupleri içine çikolatali mousse koyun. bir tane kedi dili bisküviyi, armutlu surubun içne bandirarak ikiye bölû ve ûzerine koun. Sonra bir kat daha çikolata. Ve en son dilimlenmis armutlari güzelce diziyoruz. Son sûslemek için istege bagli evinizde ne varsa, ben karamel fistik koydum. Buzdolabinda en az 2 saat bekletikten sonra servis yaptin. Mümkûnse ayni gün tükettin.
Afiyet olsunnnn
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
pek şıkmış cuplar:)güle güle kullan arkadaşım.ve elerine sağlık.çok leziz görünüyor.armut fikri ben sevmediğim için pek hoşuma gitmedi esasen ama muhteviyat şahane.
sunum şahane.
eh daha ne olsun dibi...
armutsuz servis yaparım ben onu:))
Ellerine saglik canim benim, blogunu yeni buldum ve cok begendim.... Sevgilerimle, nice tariflerde bulusabilmek dilegiyle
Çok güzel ve çok şık bir sunum olmuş. Çikolata olunca tadı da harikadır. Ellerine sağlık canım.
aylacim canim benim ellerine saglik cok guzel gorunuyor armutlu mosseli cuplarin
bende cok seviyorum mousse ,ozellikle fransada jelatin cok kullaniyor
birde armut konservesi bende bilmiyorum turkiyede varmi ,belki buyuk magazalarda olur ,turkiyedeki garrefourlarda falan
mausse'yi çok severim harika bir tarif ayrıca sunumuda çok şık ellerine sağlık canım sevgiler
Sevgili minticim, yakin arkadasimda tatlilarda armutu sevmez. tabii damak zevki. Sade çikolata mousse çok guzel olur.
Sevgili muster, blogumu begenmene çok sevindim tsk ederim.
Handancim tsk ederim canim
Oznurcum evet fransada jelatin çok kullaniliyor bu yuzden kendim ev mousse yaptim. Garanti 0% jelatin!
Sevgili Gül'ün mutfaga tsk ederim canim
güzel yorumun için teşekkür ederim bende senin blogunu çok begendim
Yorum Gönder