1 Aralık 2010 Çarşamba

Mozzarella'li Salamli pizza


Mozzarella, italyan  peyniridir. Ne tadi var ne tuzu :)) ama pizzaya o kadar güzel yakisiyorki. Italyada pizzanin ana malzemesi. Asagada resmini gôrebilirsiniz. Pizza pistikten sonra dilimlerken bir erisiyi varrrrr, offf offff....:)))  Agziniz sulanmadan, tarife geçelim :)







Malzemeler :

Hamuru için

1 paket yas maya (40 gram)
Yarim su bardagi ilik süt
Yarim su bardagi ilik su
1 kesme seker
Alabildigi kadar un
tuz



Içindekiler :

1 kutu domates sosu
1 sivri biber
1 sivri kirmizi biber
Konservede mantar (2 avuç) Pizzalarda konserve mantar tercih ediyorum çünkü suyunu salmiyor
Salam
Zeytinyag
Kuru feslegen


Yapilisi :

Bir kaba mayamizi aliyoruz, üstüne ilik suyumuzu ve sütümü dôküyoruz. Içine bir kesme sekerimizi katiyoruz, ve mayamizi eritiyoruz, parmak uçlarimizla. Sonra alabildigi kadar unu, tuz ilave edip yumusak bir hamur elde ediyoruz.

Hamurunuzu merdane yardimiyla açip, yaglanmis tepsiye hamurumuzu yayiyoruz. Üzerine biraz az zeytinyag dôküyoruz, domates sosumuzu ilave ediyoruz. Üzerlerine dogranmis biberleri, salamlari, mantarlari düzenli sekilde diziyoruz. Son olarak mozzarella peynirimizi  dilimleyerek diziyoruz. Kuru feslegen serpistiriyoruz.
Önceden sitilmis 210 ° derece firinda peynir eriyese kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun !!!!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

cok guzel gorunuyor yine.ellerine saglik.

sfrdemir dedi ki...

Mmmmmmmm diyorum baska bisey demiyorum , ellerine saglik .

mintininmutfağı dedi ki...

çok güzel görünüyor sevgili arkadaşım.ellerine sağlık diyorum.hayırlı akşamlar

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Huriyecim tsk ederim :))) Minticim yorumlarinla beni yalniz birakmadigin için sana ayri tesekkürlerimi yolluyorum. Sevgiyle kal.