9 Aralık 2010 Perşembe

Firinda baharatli patates



Firinda patatesi, kizartmaya tercih ediyorum.  Hem daha hafif olmasi, hem kalorisi az olmasi :) hem lezzeti kiyaslanmiyacak kadar farkli olmasi !  Üzerine de baharatlar eklenirse peh.....



Malzemeler :

Patates
1 yemek kasigi siviyag
pul biber, kekik, tuz, (ben özel papates baharati kullandim) Ve istege göre baharatlar


Yapilisi :

Patatesleri dograyip yikadiktan sonra, iri iri dogruyoruz. 1 yemek kasigi siviyag ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce harmanlayip, tepsiye döküyoruz. Önceden isitilmis 270 ° derecede  firinda, kizarana kadar pisiriyoruz. Garnitür olarakta yapilabilir

3 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bende firinda yada actifry da pismis patatesi tercih ediyorum. Kizartmayi hic aratmiyor bence! Hem dedigin gibi daha hafif. Ellerine saglik.

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Evet Selma, actifry'de sonucu aynidir, ama çok pahali bir alet yaa :(( Firin varya aramiyorum yanii :)

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar, ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.