11 Aralık 2010 Cumartesi

Kahve kremali Muzlu Cikolatali Kek



Resmi sevgili "Pelinin Pastanesi" sitesinde ilk gördügümde asik oldum !!! Bunu mutlaka denemeliyim dedim! Yapilisi çok kolay, ve fazla vaktiniz almayan bir pasta. Ben tadina bayildiiiimmm, tarif için çoook tsk ederim.. Tarifi oldugu gibi kopyaliyorum







Malzemeler :

* 2 paket bitter çikolata (toplam 160 gr)
* 3 yumurta
* 125 gr tereyağı
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 2 muz
* 1 paket kabartma tozu


Üzerine :


ÜZERİNE:


* 1 paket çikolatalı kremole
* 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
* 2 su bardağı süt
* 1 tane muz
* 1 paket bitter çikolata ( 80gr)



YAPILIŞI:



- Çikolata, yağ ve şekeri küçük bir tavaya alıp çok kısık ateşte ara ara karıştırarak eritin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
- Muz ve yumurtayı derin bir kaba alıp el blendırından geçirin. Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp diğer karışıma ekleyip kaşıkla karıştırın. İstediğiniz kalıba döküp önceden 175ºC de pişirin. Ben bu kez muffin kalıbında pişirdim. Yaklaşık 24 adet muffin çıktı.


- Soğuyan muffinlerinizin üzeri için kremole, kahve ve sütü çırpın. Sertleşen kremayı krema sıkacağı ile muffinlerin üzerine sıkın.

- Çikolatayla kaplanmış muzlar için muzları dilimleyip ertilmiş bitter çikolataya bulayın. Her tarafı çikolataya bulanan muzları bir yağlı kağıdın üzerine alın ve buzdolabına kaldırın. Çikolata sertleşince yağlı kağıttan ayırıp keklerin üzerine yerleştirin. Ben kremanın üzerine çok az da beyaz çikolata rendeledim.

Hiç yorum yok: