14 Aralık 2010 Salı

Labneli Nutella'li Pasta


Tarifi sevgili Saliha "birbirçesni" sitesinde gôrüpte asik oldugum bir pasta. Gerçekten tadi fevkulade.
Kedi dili biskuvileri dizerken zorlanmadim degil, ama yinede verdigim emege karsilik yayinlamak istedim. ( ee nede olsa kendime gôre saygim var :))
Arkadasin sitesine gôz atarsaniz, gôrüntüsü ayni olmadigi farkina varirsiniz. Burda Saliha'ya tsklerimi sunarim.  Ben farkli olarak, labne yerine, mascarpone kullandim. Bizim buralarda labne bulunmuyor, bu yûzden mascarponeyle yapmak zorunda kaldim. Bir gûn beklerse krema donuyor ve çok lezzetli oluyor. Tarifi oldugu gibi kopyaliyorum.




 Malzemeler;


2 Paket Kedidili Bisküvi (1 Paket 200 Gr.)

2 Su Bardağı Ilık Su

2 Çorba Kaşığı Granül Kahve

2 Poşet Krem Şanti

Yarım Su Bardağı Süt

1 Küçük Kutu Nutella

1 Paket Labne Peyniri (1 Paket 200 Gr.)




Üzeri için;

Kakao

Damla Çikolata




Yapılışı;

Ilık su ile granül kahveyi karıştırın.İçine şeker koymaya gerek yok çünkü tadı yerinde oluyor.

20 cm.lik kelepçeli kalıbın kenarlarına streç film döşeyin.

Bisküvileri teker teker ıslatılarak,önce dik olarak kalıbın kenarlarına yan yana döşeyin sonra bir kat da altına döşeyin.

Süt ile şantiyi çırpın ve içine labne ile Nutella'yı ekleyip tekrar çırpın.

Sırasıyla bir kat bisküvi ,bir kat krema döşeyin. bu işleme krema ve kedidili bitene kadar devam edin.

En üstüne krema sürün,kakao eleyin ve damla çikolatalar serpin.

1-2 saat dolapta beklettikten sonra kelepçeli kalıptan çıkartın.dikkatlice streç filmi çıkartın. pastayı kurdela ile bağlanarak süsleyin.

Soğuk servis yapın.



Notlar;

Nutella olursa iyi olur diğer çikolatalı kremalar akıcı değil istege bagli olarak nutellayi daha az da kullanabilirsiniz.

Kalıbın altına döşerken bisküvileri kırmaniz gerekiyor.Islandığı için kolay şekil alıyor.

Kedidilleri sünger gibi hemen sıvıyı içine çekiyor,bir kere daldırıp çıkarmak yeterli eğer çok bekletirseniz kedidilleri hamurlaşıyor dikkat etmek lazım..

Yapacağınız kalıbın büyüklüğü malzemeyle doğru orantılı..ben 20 cm.lik bir kelepçeli kalıp kullandım,22-24 cm.likde olabilir.Kalıp büyüdükçe kreması ince gözükecektir.

Normal tarifte süt bir bardak ama ben yarım bardak kullanıyorum.

Servis ederken düzgün kesilmesi için 1-2 saat dolapta beklemesi lazım..

7 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Nefis bir pasta oldugu belli zaten. Ellerine saglik.

Binbirçeşni dedi ki...

sevgili ayla ellerıne saglık,bence muhım olan öncelıkle lezzeti..
aklıma gelen kedıdılının markası oldu benımkının markası forno bonomi...belkı markadan markaya degısıyordur mesela ben pastaneden aldıgımda daha fazla ıslatmam gerekıyordu..ben kedıdıllerının tek tarafını hemn 1 sanıyelık ıslatıp cıkarıyorum.tek tarafının ıslanması yeterlı oluyor..
emınım tekrar denedıgınde ısteıgın goruntuyu elde edeceksındır aylacım...guzel sözlerın ıcın tesekkurler tekrar ellerıne saglık:))

sarımutfak-hande dedi ki...

günaydın
salatayı beğenmene sevindim canım aynı şeyi düşünmüşüz bende sarımsaklı nasıl olur acaba diyordum yerken, bir sonraki sefere sarımsaklı denenecek:)))) pastan harika olmuş bu arada ellerine sağlık

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.inanılmaz çok görünüyor pastan.
sevgiyle kal...

Meliha Çalışkan dedi ki...

Pasta nefiss görünüyor.Nutellaya hiç dayanamam.
Ellerine sağlık
Sevgiler.

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Tesekkûr ederim arkadaslar

Adsız dedi ki...

Bravo demekten başka bir şey bulamiyorum ellerine sağlik Seni zaten becerikli buluyodum beni çok şaşırtıyosun tek bir kelime MÜKEMMELSÌN