بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
9 Aralık 2010 Perşembe
Firinda baharatli patates
Firinda patatesi, kizartmaya tercih ediyorum. Hem daha hafif olmasi, hem kalorisi az olmasi :) hem lezzeti kiyaslanmiyacak kadar farkli olmasi ! Üzerine de baharatlar eklenirse peh.....
Malzemeler :
Patates
1 yemek kasigi siviyag
pul biber, kekik, tuz, (ben özel papates baharati kullandim) Ve istege göre baharatlar
Yapilisi :
Patatesleri dograyip yikadiktan sonra, iri iri dogruyoruz. 1 yemek kasigi siviyag ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce harmanlayip, tepsiye döküyoruz. Önceden isitilmis 270 ° derecede firinda, kizarana kadar pisiriyoruz. Garnitür olarakta yapilabilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Bende firinda yada actifry da pismis patatesi tercih ediyorum. Kizartmayi hic aratmiyor bence! Hem dedigin gibi daha hafif. Ellerine saglik.
Evet Selma, actifry'de sonucu aynidir, ama çok pahali bir alet yaa :(( Firin varya aramiyorum yanii :)
Hayırlı cumalar, ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
Yorum Gönder