بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
23 Aralık 2010 Perşembe
Ilk Ödülüm ve Meyveli Ahududu Kremali Yas pastam :)
Sevgili arkadasim, Fuat abim www.sifaliyemektarifleri.blogspot.com bana SIK blog ödülünû layik görüp, beni onurlandirdi. Sonsuz tessekkür ederim abicim :) Ilk ödûlümü sen vermis oldun böylelikte :) Daha emekliyorum ben, destigin beni mutlu etti, sagol, varol...
Bu ödülü tekrardan, beni yalniz birakmayip, o güzel yorumlarini hiç eksik etmeyen asagadaki arkadaslarimi gönderiyorum. Sizleri seviyorum hatunlar...:)))
Asagadaki pasta sana gelsin Fuat abi:)) Bal afiyet seker olsun
öznur : http://www.100de100marifet.blogspot.com/
Alev : http://www.mintininmutfagi.blogspot.com/
http://www.sutumesarellemekarisma.com/
Hande : www.sarimutfak.blogspot.com
Saliha : http://www.binbircesni.blogspot.com/
Meliha : http://meliha-canmoullarm.blogspot.com/
Aylin : http://www.yemekkvakti.blogspot.com/
http://www.dusbahcesi.blogspot.com/
Kolay gelsin arkadaslar
Gelelim simdi nefis mi nefis yas pastama, pandispanya pistikten sonra, bir gece bekletttim. Bôylelikle hem daha lezzetli oluyor, hem kat kat kesmesi daha kolay oluyor. Üstüne övülmüs karamelli findik ekledim. Ve evimde olan meyvelerle. Siz istediginiz sekilde sûsleyebilirsiniz. Kremasina gelince, Dr Oetkerin ahududulu pasta kremasini kullandim.
Pandispanya için malzemeler
4 yumurta ( 24 cm lik kalıp için )
4 fincan şeker
4 fincan un
1 fincan yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Kremasi :
DR Oetker, ahududulu pasta kremasi
Üzeri için :
Evde olan veya mevsimlik meyve
Yapilisi :
Yumurta aklarını cam bir kasede krem santi kivamina gelinceye kadar çirpin. Sekerin yarisini ekleyin ve seker eriyinceye kadar çirpin.
Ayrı bir kasede yumurta sarilarini, kalan seker ve kaynar su ile seker eriyinceye kadar yaklaşik 6-7 dk. çirpin. Seker eriyince yagi ve yogurdu ekleyin ve çok az çirpin.
Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta aklari ve sarilari ile birlestirerek çok az daha çirpin. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kasik kullanirsaniz daha iyi olur)
Yağlanmış ve unlanmis kalıba dökerek, önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 40-45 dk. batirdiginiz kürdan temiz çikincaya kadar pisirin.
Pandispanya pistikten sonra, vaktiniz varsa, bir gece bekletin. Kaliptan çikartin, ve enlemesine, 2 veya 3 katta kesin. Servis edeceginiz tabaginiza altaki dilimi koyun ve uzerine kremadan sûrûn. Diger dilime ekleyin ve tekrar krema sürün. En üsteki pandispanya ortasinda tatli tabagi buyuklugunde kestim. Ve o boslukta meyveleri dizdim. Kalan kremayi heryerini sürûn, ve istediginiz gibi süsleyin.
Afiyet bal seker olsunnnn
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Canım benim çok teşekkür ederim ödül için,ayrıca ödülün içinde tebrikler.
Pastaya söyleyecek söz yok harika görünüyor.
ellerine sağlık
Öpüyorum.
Cok cok cok tesekkur ederim odulun icin. Cok sevindim, sagol. Seninde ilk odulun hayirli olsun, nice odullere!!!
aylacım bu tam bir ahududu lezzeti olmuş.pastanı gerçek anlamda çok beğendim arkadaşım.
süsü püsü yerinde.
görünümü çok güzel.
meyvesi bol üstelik.
ellerine sağlık.
ayrıca ödüllerin bol olsun inşallah.
sevgiler
aa bak yeni görüyorum vallahi.
beni de unutmamışsın ödülünde.teşekkür ediyorum tatlısı.ben bu ödülü yayınlamıştım hemen seni de ekleyeceğim.
sonradan gördüm şaşırdım.
napiyim arkadaşım.
pastanla aklımı başımdan aldın...
ilk odulun hayirli ugurlu olsun canim
ve benide bu odule layik gordugun icin yrica cok cok tesekkur ettim sana
pasta harika gorunuyor ellerine saglik canim ne ararsan var :)
Ödülünü kutlarım tebrikler. Pasta harika olmuş ellerine sağlık canım.
Tsk ederim kizlar sagolun varolun
tebrikler ve teşekkürler - biraz geç yazıyorum kusura bakmayın! bu tarife de kup tarifine de bayıldım! o bardaklar ile harika sunum oluyor haklısınız... Ben de seviyorum! Nice ödülleriniz olsun...
Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Sevgiler..
ne istah acici bir pasta bu boyleeee !:)
Yorum Gönder