Powered By Blogger

6 Aralık 2010 Pazartesi

Zeytinyagli pirasa yemegi


Esim pirasa yemegini hiç sevmemesine ragmen, evlendik evleneli hiç pisirmezdim. Sadece diete iken kendime yapardim. Esim son bir senedir yediklerine dikkat etmeye baslayinca, ona "bak hayattim sana pirasa yemegini yapayim nasil kilo verirsin" deyince yemeye karar verdi :)) Ve sonuç : bayildi !!! O günden beri haftada kesinlikle 1 kez mutlaka yaparim. Sebze yemeklerine ailecek bayiliyoruz :)) Pirasa yemegine, ne kiyma, nede et katarim. Isterseniz katabilirsiniz.
Burun simdi tarife :



Malzemeler :

3 tane pirasa
3 tane patates
3 yemek kasigi pirinç
3 tane domates rendesi
1 yemek kasigi aci biber salçasi
1 et bulyon
tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon, pul biber


Yapilisi :

Pirasalari, güzelce temizlik yikayip, dogruyoruz. Tencerede, zeytinyag, koyup pirasalarimizi kavuruyoruz.(tencerenin kapagi kapali olacak, buharla daha iyi kavrulur) Kûp kûp dogradigimiz patatesleri ve yikanmis pirincimizi ilave ediyoruz.
2-3 dakika daha kavuruyoruz. Üzerine, rendelenmis domatesleri, salçayi, et bulyonu ve baharatlari ilave ediyoruz. 3-4 dakika daha kavuruyoruz. Yemegin suyunu ilave edip, orta ateste, patatesler yumusayincaya kadar pisiriyoruz. Ortalama 15 dakika. (fazla sulu olmiyacak, ona göre suyunuzu ayarlayin)

Afiyet olsun kuzularr

3 yorum:

aslı dedi ki...

Bu konuda size katılıyorum Ayla hanım. Sevmiyorum demeden önce bir kere tadına bakılmalı:)) Pırasa nefis olmuş, ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Tsk ederim aslicim.

Adsız dedi ki...

Ben ve eşim prasayı sevmiyoruz. daha doğrusu hiç yemedik ama çok ğüzel sunmuşsunuz. denicem bu lezzeti ellerinize saglik :D....