Powered By Blogger

29 Aralık 2010 Çarşamba

Tavuklu Karnibahar Graten





Bu tarifi sevgili http://yelpazesu.blogspot.com/ ev sahipligi yaptigi "11" ''Tavuk Yemekleri’’ Etkinliğine gönderiyorum. Ve kendisine kolayliklar diliyorum.




Sevgili candostlar hepinize merhaba!! Umarim bugün bomba gibisinizdir :))) Ben öyleyim çünkû :) Evimde tadilat olmasina ragmen, heycanla bitmesini bekliyorum. Sonucunu çok merak ediyorum! Ilk göz agrim, oglum, Ilhanimin bugün dogum günûnü kutluyacagiz.  8 yasina girdi, hey gidi günler, ne çabuk gelip geçiyor. Bu mutlu ani, arkadaslarimla paylasacagim için mutluyum.
Bos durmamak adiyla, sizlerle yeni birtarif ekliyorum, 2 haftada bir kez mutlaka yaparim karnibahar grateni. Dûn yine yaptim, bu kez içine konserve mantar ekleyerek. Cok güzel oldu. Ye ye doyamiyorum resmen. Coçuklariminda çok rahat yiyebildigi bir yemek. Umarim begenip denersiniz... Saglikla, sevgiliyle kalin candostlarim...



Malzemeler :

1 tane karnibahar (ben fresh karnibahar aliyorum 1 kilo)
2 tavuk gögsü
2 tane küçûk sogan veya 1 tane bûyük
1 kûçûk konserve mantar (istege bagli)
Karabiber, zerdeçal, pul biber
Siviyag

Besamel sos için :

yarim yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi silme un
3 su bardagi süt
Varsa 1 çimdik muskat

Kasar peyniri


Yapilsi :

Karnibahari haslayin. Kenara koyun. Tavuklari büyük küp küp dograyin ve tencerede suyunu salasaya kadar kavurun. Içine yemeklik dogranmis soganlari ilave edip, biraz siviyag atip iyice kavurun. Baharatlari ilave edip 3-4 dakika kadar kavurun. Tavuklar pismis olucak.
Besamel sosumu hazirlayalim. Küçûk bir tencerede, 2 kasik silme unumuzu ve teryagimizi koyalim. Cok az kavuralim. Üzerine yavas yavas sütümûzü ilave edelim. Cirpma teliyle pürüzsüz bir krema elde edlim. Müskat ilave edelim.  Kaynayasiya kadar ocakta tutalim. Koyuu olunca ve kaynamaya baslayinca ocaktan alalim.

Pismis olan tavuklarimizi, borcama dôkelim. Borcama herhangi yaglama islemine gerek yok. üzerine haslanmis karnibaharli ilave edelim. Ve besamel sosunu dôkelim. Rendelemis oldugunuz kasari ilave edin, ve her yerini kaplamasini saglayin. Önceden isitilmis 240 ° derecede firinizi üstü kizarana dek pisirin.

Afiyet bal seker olsuuunnn

11 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık güzel olmuş bizim evdede sevilir sık sık yaparım bende:))) oğluşunun yeni yaşını kutlarım canım
sevgiler...

ham ham ev yemekleri dedi ki...

Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.. sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık canım..bayılrıım beşamelli lezzetlere

Adsız dedi ki...

zerdeçalın yakışacağını giç düşünmemiştim en kısa sürede denemek istiyorum.harika görünüyor..ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Tsk ederim canlarim.
Balparecim ben yemeklerimde sürekli zerdeçal eklerim. O kadar faydali bir baharat ki, bu zamana kadar neden kullanmamisim diyorum hatta.. Zerdeçali herkes sevmeye bilir, ama ben nedense tadini almiyorum yemeklerde. Cok baharat kullandigimdan mi artik kim bilir...

mintinin dünyası dedi ki...

canım ellerine sağlık.inan hiç deneme fırsatım olmadı.ama eminim lezizdir...
yeni yılını da şimdiden kutluyorum arkadaşım...
sevdiklerinle nice mutlu mutlu yıllara...

mintinin dünyası dedi ki...

canım ellerine sağlık.inan hiç deneme fırsatım olmadı.ama eminim lezizdir...
yeni yılını da şimdiden kutluyorum arkadaşım...
sevdiklerinle nice mutlu mutlu yıllara...

SeneminYemekleri dedi ki...

Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle. Mutlu Yıllar!

Bulbulunyeri dedi ki...

Nerede yaşam varsa orada umut da vardır. Yeni yıl da tüm umut ve başarılar sizinle olsun.2011 de tüm hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle,mutlu yıllar dilerim.
Sevgiyle kal.

dokuzuncubulut dedi ki...

Sevgili Ayla, minik İlhan'a sağlıklı, mutlu ve çok başarılı uzun bir hayat dilerim:))

Sevdiklerinle beraber nice güzel yıllara....

Sevgiler.

notdefterimden dedi ki...

Karnıbaharlı tavuk pek duyulmamış bir tarif bence
etkinliğe göndermek istermisin?Teşekkürler..