بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
16 Aralık 2010 Perşembe
Lahmacun !!!
Resimlerde kaliteli çiksa hiç fena olmaz yanii :((( arkadaslar bu konuda bana yardimci olursaniz çok sevinir ve sizlere minnetar olurum :) (hangi programi kullaniyorsunuz, vs) Sizinkiler benim yanimdakilerde baya bir profesionel kaliyor! Neyse, gelelim lahmacunlarima, tarifimdeki malzemeler tam 10 tane büyük lahmacun için, artik ona gôre hamurunuzu veya harcinizi ayarlarsiniz.
Malzemeler :
Iç harci için :
400 gr kiyma
2 tane yesil biber
2 tane kirmizi biber
3 tane sogan
yarim demet maydonoz
domates sosu (ben konserve kullaniyorum)
1 yemek kasigi domates salçasi
1 yemek kasigi biber salçasi
tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon, pul biber
Hamuru için :
1 çay bardagi (büyük boy) ilik su
1 çay bardagi (büyûk boy) ilik süt
yas maya (40 gram)
Alabildigi kadar un
tuz
Yapilisi :
Cam kasede, hamuru, ilik su ve ilik sûtû aliyoruz. Parmaklarimizla mayayi eritiyoruz. Tuzu unla beraber ilave edip yumusak bir hamur elde ediyoruz. Üstûne kapatip, biraz mayanlamaya birakiyoruz.
Iç harci için, bütûn sebzeleri rendeleniyoruz. Ben tüm malzemeleri robota koyup çekiyorum.
hamurdan beze yapip, tezgaha diziyoruz. Ve ilk bezeden baslayip, açiyoruz.
Açtigimiz hamurdan , kasikla iç harcini her tarafina yayiyoruz. Ve ister pizza matikte, ister firinda pisiriyoruz.
her zaman pizza matikte pissirdim am bu kez 210 ° derece isitilmis firinda pisirdim ve bundan sonra hep firinda yapmayi dûsûnûyorum. Cok çitir oluyor. Pisen lahmacunlari sicakken ve salata esliginde servis ediniz.
Afiyet olsun kuzucuklarr
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
allah allah demek geldi içimden lahmacun şöyle bol acılı ellerinize sağlık
aylacım çok severim ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
Off,
Ellerine sağlık! Süper görünüyor..
Lahm-ı ajuna'a kim hayır diyebilir ;)
Saolun canlarim benim :)
Ellerine sağlık canım lahmacun istettin canımı çok fena:)
vay vay vay...
aylacım süper bir görrüntü.
bol içli lahmacuna asla hayır diyemem.
yanına köpüklü ayran.
ellerine sağlık gönlü güzelim
Çıtır çıtır, bol acılı, mis gibi koktu vallahi...
Uzun zamandır yemiyordum nasıl canım çekti:))
Ellerinize sağlık arkadaşım.
Her gun yesem usanmam sanirim:) Ellerine saglik!!
Fotograflara gelince, kesinlikle gun isiginda cekmen lazim. Baska turlu hic bir program seni kurtaramaz:)
Yorum Gönder