Powered By Blogger

5 Aralık 2010 Pazar

Kahveli Moka Pastasi


Moka fransizlarin çok ünlü bir pastadir. Lezzetini yapan kremasi bence. Yapilsi zahmetli degil ama asamali. 
Kahve sevenler , bu pasta tam size göre..



Malzemeler :

Pandispanya için : 

4 yumurta
120 gram toz seker
1 vanilya
120 gr un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1cimdik tuz

Kremasi için :

300gram tereyag
3 yumurta
300 gram toz seker
3 tatli kasigi kahve ekstresi

Surubu :

30 gram toz seker
1 tatli kasigi nescafe
1 tatli kasigi kahve ekstresi


Yapilsi :

Firinizi 150° isitin. Pandispanyadan basliyacagiz. Yumurtalarin sarisini toz seker ve vanilya çirpalim. Elenmis un ve kabartma tozunu ekleyelim. Bu ara yumurtalrin beyazlarini bir cimdik tuzla berbaer kar olasiya kadar çirpalim. Bu karisimi, yumurta sarisi hamuruna çok dikkatlice ekleyelim. Yavas bir sekilde, kar beyaz yumurtalri yedirelim. Pandispanyayi, yagllanmis, unlanmis tepsiye döküp 25 dakika pisirelim.

Surubu hazirliyalim : Bir tencereye 100 ml su + toz seker ile beraber kaynasiya kadar kaynatalim. Kaynadiktan sonra 1 tatli kasigi nescafeyi ekleyelim. Surub soguduktan sonra, kahve ekstresini ekleyim. Güzelce karistiralim.

Kremayi hazirlayalim : Teryagi küp küp dograyalim ve krema haline geleseye kadar çirpa teliyle karistiralim. Tüm yumurtalari ben mari usûlü koyalim ve çirpmaya baslayim. Toz sekeri yavas yavas ilave ederek güzelce yedirelim. Sonra bu karisimi baska bir kaseyi bosaltarak, tereyag içine azar azar ekleyerek, çirpamaya devam edelim. 3 tatli kasigi kahve ekstresi ilave edip, kenara koyalim.

Pandispanyamizi yatay olarak 3 parça keselim. Alt kattaki parçamizi servis edecegimiz tabagimiza yerlestirelim. Üzerine surubla islatalim. Kremayla heryerini kaplayalim. Diger parçayi üzerine koyalim ve ayni islemi yapalim. Kalan kremanizi pstanin heryerine sürelim. Az bir krema ayirip pastamizi sûsleyelim.

1 gûn sonra yenilirse daha iyi sonuç elde edersiniz. Krema donuyor ve çok guzel oluyor...

Afiyet olsun

5 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

pastanda yeni şablonunda harika hayırlı olsun canım
mutlu haftalar
sevgiler

Unknown dedi ki...

Tsk ederim Hande abla, karakterime benzeyen civil civil bir sablon buldum sonuçta :)

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım
bence çoook güzel olmuş...güzel bir hafta diliyorum sana.en güzel sevgilerimle

Avrupa'da yasam dedi ki...

kahveyi fazla sevmem ama kahveli cikolata,pasta,tatlilara bayilirim.hemen denemek isterim ve blogundaki diger tarifleri de.cok güzel paylasimlar.tesekkeürler hayirli günler.sevgilerimle

içindesevgivar dedi ki...

Merhaba;
Tarifinizi denemek istiyorum yalnız yumurtaları benmari olayını anlamadım yumurtaları benmari usulü pişiriyormuyuz? Bunu biraz açıklarsanız sevinirim:)Bide kahve ekstresi hangi marka kullanıyorsunuz? Şimdiden teşekkürler..