Powered By Blogger

11 Aralık 2010 Cumartesi

Etli nohutlu pilav (basmati pirinç)


Eti evde sirf esime ve çocuklarima yemegin içine katarim. Hiç ama hiç sevmem. Kebab, lahmacunlari yerim o baska :))) bunlarin içine sos, baharat, salata eklendigi için etin tadi gelmiyor, ve mideye daha rahat bir sekilde geçiyor :))  Sadece pilavindan yedim, karisik salata esliginde, o kadar. Buyrun simdi tarife..



Malzemeler :

300 gr kusbasi et
1 sogan
pul biber, zerdeçal, tuz, karabiber
siviyag


Yapilisi :

Etimizi yikadiktan sonra, tencereye aliyoruz. Kendi suyunu salip ve yok olasiya kadar kavuruyoruz. Siviyagimizi ilave edip, sogan, ve baharatlari atip kisik ateste 15 dakikaya kadar, etler yumusayincaya kadar kavuruyoruz.






Basmati pirinç baldo pirinçe bakarak daha ince ve uzundur. Pistikten sonra tane tane olur. Türkiye'ye her izine gittigimde Bim magazlarinda "jasmine " adiyla alirim. Pilavim hiç sasmaz. Hafif kokulu oldugu için her damak zevke uygun olmayabilir ama biz yillardir hep bunu yeriz...
Malzemeler :
2 su bardagi basmati pirinç
3 su bardagi sicak su
1 tane tavuk veya et bulyon (et suyum yoktu)
1.5 su bardagi islatilmis haslanmis nohut
tuz- 1-2 damla limon
Tereyag
Yapilisi :
Tencereye tereyagini aliyoruz. Yikanmis ve suyu iyice süzülmüs pirinçleri ilave ediyoruz. kisik ateste kavurmaya basliyoruz. 5-8 dakika boyunca kavururum ben. Kavurma islemi bitmesine yakin nohutlari ilave ediyoruz. Tuz, bulyonu katiyoruz. bir iki kez daha kavurduktan sonra, kaynar suyu ilave ediyoruz. Hemen tencerenin agzini kapatiyoruz, ve kisik ateste suyu bitiseye kadar pisiriyoruz. Tencerenin kapagani pisme sürecinde açmamaya gayret ediyoruz. ( tencerenin kapagi cam olsa iyi olur). Suyu azalinca pilavin tadina bakiyoruz, pirinçler biraz sert ise, su ilave etmiyoruz. Dinlenince buhariyla yumusar. Pistiktens onra kagit havlu ile kapatip, dinlenmeye birakiyoruz. 10-15 dakika sonra, çattala, havalandiriyoruz.
Afiyet olsunnn


2 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Ayla'cığım ellerine sağlık.Et sevilmez mi?
Bayılırım vallahi :)
Nohutlu pilava doyum olmaz.Afiyet,bal,şeker olsun sizlere..
Kalbi sevgilerimle

mintinin dünyası dedi ki...

canım arkadaşım benim.mutlu pazarlar diliyorum

et sevilmez mi canısı.ellerine sağlık nefis olmuş bu ikili...