Powered By Blogger

5 Aralık 2011 Pazartesi

Krem Karamelli Kek


 

Canlar hepinize merhabalar ! Bu nefis keki sevgili
ÖZNUR bloguda görmüstüm ve aaaaaahhh bu tam benlik, orijinal ve çok lezziz birseye benziyor dedim. Inanirmisiniz geçen hafta tam 2 kere yapmis oldum. Ilk denememde tarifi biraz degisiklikler yapip 4 portakal yerine 2 portakal kullandim. En son denememde,  portakal kullanmamaya karar verdim. Sonuç güzeldi ama bundan sonra sadece keke ilave etmeye karar verdim :) Kafam karisti yahuu :))) Ee biliyorsunuz yediklerime dikkat ediyorum bu yuzden bir ince dilim yedim sadece :) tarif için burdan ÖZNUR'a tekrar tsk ederim. Ve bugün Asüre günümüz mubarek olsun Allah dualarinizi ve ibadetlerinizi kabul eylesin insaAllah...

Tarifi aynen kopyaliyorum



Malzemeler
    Karamel İçin
  • Yarım su bardağı şeker
Krema İçin
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 500 ml. süt
  • 2 portakal kabuğu rendesi
Kek İçin
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yapılışı
  1. Karamel için şekeri, teflon tavada, karıştırmadan ve kısık ateşte tamamen sıvılaşana dek eritin.
  2. Sıvılaşan karameli kalıbınızın tabanına dökün.
  3. Krema için gerekli malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpma teli ile çırpın. (Mikser kullanmayın.)
  4. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kek için yumurta ve şekeri mikser ile şeker eriyene kadar çırpın. Yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. En son un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip karıştırın.
  5. Kek kalıbında soğuyup katılaşmış olan karamelin üzerine önce krema karışımını sonra kek hamurunu dökün. Birbirine karışıyor gibi görünsede piştikten sonra krema ve kek fotoğraftaki gibi ayrılıyor.
  6. İçi sıcak su dolu bir tepsiye kalıbınızı oturtarak 175 dereceye ısınmış fırında 45 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için klasik kürdan testi ile bakabilirsiniz.
  7. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirmeniz gerekiyor. Eğer aynı gün servis etmek isterseniz en az 4-5 saat dolapta beklettikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..
Not: Bu tarif için kelepçeli ya da silikon kalıp kullanmayın. Teflon kek kalıbı veya ısıya dayanıklı borcam kullanabilirsiniz.

22 yorum:

Unknown dedi ki...

Mmmm chesecake gibi gözüktü gözüme:)
Çok nefis olmmuş canım,ellerine sağlık.
Krem ve karamel kulağa çok hoş geliyor,pasta göz okşuyor:)
Denemeli,tatmalı,ince bir dilimle ziyafet çekmeli..:)
Sevgilerimle..

Gülcan dedi ki...

çok leziz görünüyor kokusu buralara kadar geldi ellerinize sağlık sevgiler.

Tümay Öztürk dedi ki...

wawww süper görünüyor gerçekten! Ellerine sağlık canım!!!

Unknown dedi ki...

Aylacım ellerine sağlık enfes görü
nüyor olsada yesem sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

geçen gün biri daha yapmıştı aynısını yazdım sanırım,yıllardır yapacaklarım listesinde duran bir kek hatta diyer ismi kudretullah kek.ay bi kısmet olmuyor ya:)

ellerine sağlık canım,enfes görünüyor.

aşure günün mübarek olsun..

Tarif diyarı dedi ki...

çok sevdiğim bir kek sık sık yapmasamda özel misafirlerim için yaparım ve çok beğenilir ellerinize sağlık

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Bu görüntülerin cazibesi yüzünden kilolar aldı başını, gidiyor:)) Afiyet şifa olsun.
Sevgilerimle...

Erguvan Vakti dedi ki...

Senin de mübarek olsun canım,uğraşmışsın ama sonuç mükemmel,ellerine sağlık,sevgiyle kal:)

sevil şahin dedi ki...

Ellerine sağlık aylacım afiyet bal olsun
sevgiler

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık

mandalincikmazi dedi ki...

Muhteşem bir görüntü eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık bunuda yapılacaklar listesine alıyorum
o kadar çok yapılacak tarif biriktiki sorma hepsi birbirinden nefis tarifler......
Kekin bu hali mutlaka yapılmalı.
Teşekkürler...
Sevgiler...........

ebrulitatlar dedi ki...

Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

anneanneninemekleri dedi ki...

Karamele bayılırım bunu denemeliyim,ellerine sağlık,sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel görünüyor canım.bir dilimini ben alsam süper olurdu.ellerine sağlık.sevgiler.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Hımmmm nefis görünüyor. Ben de bir dilim istiyorum :) Ellerine sağlık sevgili Ayla. Afiyet bal şeker olsun, sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik aylacigim.... Cok lezzetli bir pasta oldugu kesin... Nasil yapmali da bu pastayi yemeli, yemeli ama hic kalori almamali..::))
Sevgilerimle,

Rengarenk Daphne dedi ki...

nefis görünüyor eline sağlık:)

zeymurancafe dedi ki...

benımde çok hosuma gıdıyor şeklı aklımda hep yapmak fırsat olmuyor hepsını bır anda yapmaya ellerıne sağlık canım cok guzel olmuş,sevgiler...

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..

Oglak Kizlari dedi ki...

Bunu kesin denemem lazım.
Teşekkür ederim.
Ellerine sağlık.

yılbaşı akşamı bu keki yapmayı düşünen anne Çiğdem

Oglak Kizlari dedi ki...

Ayla,

Ellerine sağlık.
Su anda fırında.
Krema sanki cok cıvık geldi bana ama tarifi bozmadım.
Kek hamuru ve sut(krema) birbirine girdi gibi ama bakalım.

Birde karameli boşalttım ve dondu, komik, eritiyim diye ateşe koydum ama nafile :-)

Bakalım ne çıkacak fırından.

Blog uma koyacagim.

Sevgiler
Deneysel anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Hamarat Anne Cigdem, yazdiklarin hepsi normal canim. Karamelin donmasi (pisirken sivilasiyor)kremanin sivi olmasi (pisirken kivama geliyor) ve kekin kremanin içine karismasi (pisirken yüzeye çikiyor) basarili bir çalisma umarim sonucundan memnun kalirsin :)