Canlar iyi aksamlar, sizlere aksam aksam fransiz mutfagindan çôreklerle geldim :) Ilhan oglum, bugun bana "Annecegim bana pain aux raisins yaparmisin "derken, kiyamadim vallah. Aslinda ailecek çok severiz. Hem ev usulu yapmak, burdaki pastanelerinkini arartmiyor ve içinde ne oldugu belli oluyor en azindan :) Siz tarifin uzun olamsini aldanmayin çok basit çook :) Cay sofraniza biraz renk katmak isterseniz buyrun tarife..
Tarife geçmeden önce sevgili takipçilerim, sevgili Cigdem'e destekçi olursaniz sevinirim lütfen:) Blog dünyasina yeni atilan çok sevdigim görümcem, blogunda genel kültür ve merak ettiğiniz herşey var. Bir tiklamaniz yeterli ! Simdiden hepinize tskler.
Malzemeler :
Hamur için : 1 yemek kasigi kuru maya
50 gram toz seker
1 vanilya
50 gram tuzsuz tereyag yumusamis
125 ml ilik süt
1 çimdik tuz
Alabildigi kadar un
Üzeri için, bir tane yumurta sarisi
Kremasi için :
2 yumurta sarisi
75 gram toz seker
250 ml süt
20 gram misir nisastasi
1 vanilya
Içi için : 1 avuç dolusu kuru üzüm.
Pistikten sonra, üstüne sürülecek : 2 yemek kasigi pudra sekeri + yari limon karisimi
50 gram toz seker
1 vanilya
50 gram tuzsuz tereyag yumusamis
125 ml ilik süt
1 çimdik tuz
Alabildigi kadar un
Üzeri için, bir tane yumurta sarisi
Kremasi için :
2 yumurta sarisi
75 gram toz seker
250 ml süt
20 gram misir nisastasi
1 vanilya
Içi için : 1 avuç dolusu kuru üzüm.
Pistikten sonra, üstüne sürülecek : 2 yemek kasigi pudra sekeri + yari limon karisimi
Yapilisi :
Kuru üzümleri bir kâsenin için ilik suyuna atip sismesini saglayin.
Bu ara kremasini hazirlayalim. Bunun için, bir kâsede, yumurta sarilarini, toz sekeri ve nisastayi çirpma teliyle çirpip pürüzsüz hale getirelim. Bir küçûk tencerede sütü ve vanilyayi koyalim. Sütü kaynamaya basladiktan sonra yumurrta karisimin içine yavas yavas döküp diger elinizle çirpin ve güzelce yedirin. Tekrar bu karisimi tencereye koyup ocaganin üstünde koyulasiyana kadar karistiralim. Dikkat edelim dibi tutmazsin, kisik ateste. koyulasinca ocagin altini kapatalim, ve sogumaya birakalim.
Hamuru için ; Bir kabin içinde ilik sütû, toz sekeri, vanilya, tereyag, mayayi ilave edip eritelim. Unu ve tuzu yavas yavas atip ele yapismayan bir hamur elde edin. Yumusak olmazsi lazim. üzerine güzelce örtüp mayalanmaya birakalim.
Mayalandiktan sonra, dikdörtgen bir sekilde açalim. Yaklasik 40 cm.
üzeine sogumus olan kremamizi yayalim. Onun üzerine süzmüs oldugunuz üzümleri gelisi güzel serpistirin. Rulo yapin. Ve 2 cm aralikla kesin. Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürüp 180 ° derece firinda üstû kizarana denk pisirin. Firindan çiktiktan sonra pudra sekeri ve limonu karistirip, firça yardimyla üzerlerine sürün. Fazla bol olmazsin eksimsi olur, maksat parlaklik versin diye yapiyoruz.
Kuru üzümleri bir kâsenin için ilik suyuna atip sismesini saglayin.
Bu ara kremasini hazirlayalim. Bunun için, bir kâsede, yumurta sarilarini, toz sekeri ve nisastayi çirpma teliyle çirpip pürüzsüz hale getirelim. Bir küçûk tencerede sütü ve vanilyayi koyalim. Sütü kaynamaya basladiktan sonra yumurrta karisimin içine yavas yavas döküp diger elinizle çirpin ve güzelce yedirin. Tekrar bu karisimi tencereye koyup ocaganin üstünde koyulasiyana kadar karistiralim. Dikkat edelim dibi tutmazsin, kisik ateste. koyulasinca ocagin altini kapatalim, ve sogumaya birakalim.
Hamuru için ; Bir kabin içinde ilik sütû, toz sekeri, vanilya, tereyag, mayayi ilave edip eritelim. Unu ve tuzu yavas yavas atip ele yapismayan bir hamur elde edin. Yumusak olmazsi lazim. üzerine güzelce örtüp mayalanmaya birakalim.
Mayalandiktan sonra, dikdörtgen bir sekilde açalim. Yaklasik 40 cm.
üzeine sogumus olan kremamizi yayalim. Onun üzerine süzmüs oldugunuz üzümleri gelisi güzel serpistirin. Rulo yapin. Ve 2 cm aralikla kesin. Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürüp 180 ° derece firinda üstû kizarana denk pisirin. Firindan çiktiktan sonra pudra sekeri ve limonu karistirip, firça yardimyla üzerlerine sürün. Fazla bol olmazsin eksimsi olur, maksat parlaklik versin diye yapiyoruz.
19 yorum:
pek leziz olmuş bu çörekler. ellerine sağlık canım.
ilk kez duyduğum bir lezzet muhteşem görünüyor canım eline sağlık, bu arada Çiğdemin sitesine de üye oldum sevgilerimle
görüntü mükemmel eminim tadıda nefistir,ellerine emeğine sağlık..
oyyy harikaaa.ellerine sağlık bayıldım ben bunlara minik minik...bir ricada bulunmak istiyorum.bloğuma gelip reklamlarıma bir kere tıklarsanız çok sevinirim.şimdidenn çoook teşekkür ederim...
Bilmediğim bir lezzet ama malzemelerinden güzel olduğu belli,ellerine sağlık.Sevgiler.
Çörekler nefis görünüyor, ellerine sağlık, tarf çok açıklayıcı ve yapılışı kadar zahmetli, teşekkürler, sevgiler, İzmirden selamlar.
ellerinize sağlık benim yuvamayanın yarışmasında dereceye giren tarifimi andırıyor onun için lezzetinin ne kadar güzel olduğunu biliyorum tatmış gibi oldum ellerine sağlık canım sevgiler
çok güzel görünüyorlar canım.ellerine sağlık.çiğdemede uğradım izleyiciyim.sevgiler.
Çörekler nefiss olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
ellerine sağlık canım harıka gorunuyor bana da yapar mısın.)
süper bişiy bu çörekler ..ellerine sağlık..
Süper olmuş bunlar, bayıldım. ellerine sağlık canım.
çok nefis olmuş:) sevgilerimle..
Ellerine sağlık canım
nefis görünüyor tamda çay saati bir tanecik alıyorum veee görümceni ziyarete geçiyorum :))
Aylacım; bu bizim ayçöreğimize benzemiş bence..Neye benzerse benzesin, sonuçta çok lezzetli görünüyor canım.. Ellerine sağlık, oğluşuna afiyet olsun:)
BU NEFIS TARIFI GÖZDEN KACIRMISIM BENIMDE BUNA BENZEYEN BIR TARIFIM VAR BUDA COK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ILK FIRSATTA DENEYECEGIM ÖPTÜM:
Yaptımmmm hanurlu tatlı işlerine karşı çok uazağımdır ama bayıldıkkkk :))))) teşekkürler
http://my.opera.com/funya/blog/
Bunları biliyorum İngiltereden ama bana biraz ağır gelmişti.sizin tarife göre de denemek lazım.ellerinize sağlık
Canım çok güzel görünüyorlar.Böyle içinde meyve olan tatlara bayılıyorum.Ellerine sağlık...:)
Yorum Gönder