Powered By Blogger

19 Aralık 2011 Pazartesi

Cikolata Rüyasi :) ve blogum 1 yasina girdi :)




Canlarim hepinize merhabalar :) Ne zamandir ganajli pasta yapmak istiyordum, nihayet o gün gerçeklesti :) Karamel, yandakiler süslemelerle kendimi astim ! 5 saatimi aldi resmen toplam. Sonucuna degdi gerçekten. Memnun kaldim, bazi defolar var ama onuda görmesizden gelin artik :) tadi çok guzel oldu, onemli olanda bu zaten :) Blogum aslinda araligin sonunda 1 yasina girdim, her postumda yazmaya unuttum bu güne nasipmis. Sizleri tanidigima çok memnunum, hepinizden çok seyler ögrendim, dostluklar edindim, iyiki varsiniz, iyiki blog açmaya karar verdim , seviyorum hepinizi ! 



Malzemeler :
2 paket Dr oetker pandispanya
1 paket çikolatali krem santi DR oetker
File badem
Kavanozda suruplu visne

Ganaj için :
140 gram bitter çikolata
140 ml sivi krema
70 gram toz seker
110 gram tereyag

Süslemek için :
toz seker, 100 gram bitter çikolata, süs boncuklari


Yapilisi :

Pandispanyayi kutunun arkadasinda yapilisa göre hazirliyp pisiriyoruz.
Krem santi yapip buzdolabina bekletiyoruz. Visneleri süzmeye birakiyoruz. Pismis olan pandispanyamizi, sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra 3 kata kesiyoruz. En alt kismini, resimdeke gôrdügünuz gibi, bir firin tepsini uzerine tel firinin uzerine koyuyorsunuz. Pandispanyanin uzerine krem santi suruyorsunuz, file badem ve visneleri diziyorsunuz. Ikinci kat ayni islemi uyguluyorsunuz. Son katla kapatiyorsunuz.

Ganaji hazirliyalim. Bunun için, küçûk teflon bir tencerede, sivi kremayi koyalim. kaynamaya baslayinca ocaktan alalim. Içine toz seker, ve bitter çikolatayi ilave edelim. Eriyene kadar karistiralim. 10 dakika boyunca. 10 dakika sonra, tereyagini ilave edelim ve pûrüzsüz bir ganaj elde edelim.

Elde ettigimiz ganaji pastanin üzerine dökelim. Her yeri kaplamaya ozen gösterlim. Sogumaya birakalim.

Üçgen süslemeri hazirlayalim :Tencerede 100 gram bitter çikolata eritelim. Eridikten sonra, yagli kagit üzerine dökelim ve dikdörtgen olusturalim. Sogumasi için buzdolabina koyalim. Bitter çikolatamiz soguduktan sonra yatay keselim, yani bant seklinde. Sonra dikey, böylelikle kareler elde etmis oluyorsunuz. tkrar ortasindan kesip üçgen sekilde kesiyorsunuz. Ve bu üçgenleri pastanin etrafina diziyorsunuz.

Karamel süslemesi için :
Teflon bir tencerede toz seker koyun ve karamel olmazsini saglayin, ksiik ateste. Karamel oldugu zaman yagli kagit ûzerine kasik yardimiyla gelisi güzel figür yapin. Biraz bekledikten sonra yagli kagitan çikarip ortasina koyun. KARAMEL FAZLA DURMAYA GELMEZ CABUK TUKETILMESI LAZIM AKSI TAKDIRDE SULANIP ERIYOR.


 AFIYET OLSUN
 

21 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Nice blog yaşlarına arkadaşım
mutlu güzel paylaşımlar dileklerimle.
Pastan da bir harika olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler.......

xcelis dedi ki...

Nice yaşlara olsun bol izleyiciyle beraber =) pasta nefis görünüyor o karamel şeklinden bende yapmak istiyorummm =)
Ellerine sağlık

anneminkizıyim dedi ki...

Blog yasaminda basarilar dilerim, tebrikler. Güzel tariflerinizi etkinligimize bekliyorum, sevgiler....

SeneminYemekleri dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun canım. benimde çarşamba birinci senem bende pasta yapmayı düşünüyordum :)) Enfez olmuş pastan.

mutfagabuyrun dedi ki...

nice güzel paylaşımlarla dolu uzun seneler diliyorum canım.sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

nice güzel senelere hep beraber:) pastand açok hoş ve güzel olmuş sevgilerimle canım..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok şahane bir pasta olmuş, hem de ganajlı ve afilli!:) Ellerine emeklerine sağlık canım.

Daha nice paylaşımlara hep beraber inşallah..

anne eli gibi dedi ki...

güzel tariflerle nice yıllarınız olsun inşallah,pastada pek güzel görünüyor ellerine sağlık..

çeşnici Handan dedi ki...

Blogunun yaşını kutlarım nice güzel yıllar güzel paylaşımların olsun canım. Pasta nefis olmuş ellerine sağluık.

Hülya dedi ki...

Uzun yıllar mutlu ve güzel blog paylaşımlar dileğiyle.. pasta çok güzel görünüyor. Afiyet olsun. Sevgiler.

Zelis dedi ki...

Valla ben hic bir defo göremiyorum,gördügüm ye beni ye beni diyen muhtesemm bi güzellik var:)))
blogunun 1.yasi hayirli olsun nice uzun yillar devam edersin insAllah..bende seni tanidigima cok memnunum kendi adima:)
öperim:)

ihlamurcum dedi ki...

Güzel tarifler ve yazılarla dolu daha uzun yıllar yazma temennisiyle...
Çok garip, yarın benimde aktif yazmamın 1. yılı bitiyor. Umarım benimde yazma heyecanım hiç bitmez. Gerçekten pasta rüya gibi...
sevgilerle

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Hayırlı olsun:) Pasta da muhteşem. Size 1inci yılınızda bir hediye vermek isterim :)

Çekilişe beklerim :)

http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/

Limon çiçekleri dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun canısııı!Sen hep aramızda ol emi?Çok seviyorum seni..

uğurböceği dedi ki...

nice senelere beraber girmen dileğiyly.pastaya bayıldım.ayılmak için bi dilim isterim

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Harika olmuş pastan, süper. Özellikle süslemesine bayıldım. Ellerine sağlık. Nice seneler güzel yayınlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler.

yemekdunyamm dedi ki...

tatlım ellerine sağlık sana bir sorum olacak. ganajı dökmeden önce pandispanyanın en son katını pastayı pasta kreması ile kaplıyormusun? yoksa pandispanyanın direk üstünemi ganajı döküyorsun.eğer pastayı sıvadıktan sonra ganajı döküyorsan soğuk kremayı sıcak ganajlaı buluşturuyorsun?

Unknown dedi ki...

Canim soruna cevap vermek istiyorum. Ganaj için. Ganaji pandispanyanin direk üzerine döktüm. Sivamiyorsun, çikolatayi eritigin tencere yardimiyla döküyorsun yavas yavas. Ortadan basliyorsun ve yavas yavas kenarlarina akitiyorsun.

Eger önce krema sürüp sonra ganaji dökmek istersen, yapabilirsin, çünkü ganaji zaten sogumaya birakiyorsun. ikisine soguk olur sonuçta, kremanin erimesine yol açmaz.

Umarim yardimci olmussumdur

~Hülya~ dedi ki...

Ellerine sağlık çok şık olmuş pastan.
Blogunun doğum gününü kutlarım, nice lezzetli yıllara inşallah :)

kimsiniz dedi ki...

iyiki dogdun mutfakan mis kokular, daha nice, tatlili, pastali, börekli yillara insallah :)

Hatice dedi ki...

nice güzel paylaşımlara...
pasta harika, ellerine sağlık, sevgiler...