Canlarim merhaba :) size saçma gelebilir ama ilk defa karnibahar kizartmasi yapip yedim :) Evet genelde hep graten olarak yapiyordum besamel sosla, yemegini yapmazdim kiymali diye :) Nurcihan ablam kizartma fikrini verince, denemek istedim. Ve sonucuna bayildim !!! Mis gibi tereyagli pul biber ve nane sosuyla yogurdun üzerine çok ta güzel eslik etti. Esim grateni tercih ettigini söyledi, ama olsun ben yinede yaparim arada sirada :)Tekrardan Nurcihan ablama tskler :)
Malzemeler :
1 tane karnibahar
4 yemek kasigi un
2 tane yumurta
1/2 su bardagi süt
Yogurt, sarimsak
Tereyag, nane, pul biber
Yapilisi :
Karnibahari güzelce çiçekleri zedelemeden kesiyoruz. Yikayip süzüyoruz.
Tencerenin içine tuzlu ve sirkeli suyun içinde hasliyoruz (Sirkenin kokuyu önemlemek için). Yumusak olmiyacak. haslanmis olan karnibaharimizi süzüyoruz. Ayri bir kabin içinde, yumurtalari un ve sütle güzelce çirpiyoruz. Karnibaharlari bu sosun içinde bulayip kizgin siviyag içinde kizartiyoruz. Bir tabagin içinde selpak koyup fazla yagini çekiyoruz.
Servis tabagina karnibaharlari dizip, üzerine sarimsakli yogurt döküyoruz.
En son bir küçûk tavanin içinde, tereyag eritip nane ve pul biber kavuruyoruz ve üzerine döküyoruz.
26 yorum:
bende çok severim yoğurtlu canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık,ben bayılırım karnabahar kızartmasına ama ben yoğurtlu yapmıyorum yumurtalı kızartıp afiyetle yerim,bizim evdede graten ilk tercihtir,araya kızartmayıda sıkıştırıyorum işte:)
canım arkadaşım ellerine sağlık.gece gece ne güzel görüntüler bunlar canımız çekti bir koşu gelsem sana yapsan bana :)
evet kızartmasıda süper oluyor
ellerine sağlık canım sağol tarif için mantı gibi
sevgiler)
ben de beşakem sosu sevmediğim için pek graten yapmam :)
ama kızartmasına ve yemeğine bayılırım.
ellerine sağlık canım..
ablam çok yapar bunu, ben sadece bol yağda kızartıp sarımsaklı yoğurtla yemesini severim ama bunuda denemek istiyorum ellerine sağlık nefis görünüyor seninkide..
Senemcim atla gel canim lafimi olur istedigini yaparim beraber yeriz :)
Çok severim,her kış bir kere yaparım en azından,ellerine sağlık.
En sevdiğim kış kızartması, hele yoğutla, nefis.
Elinize sağlık
Görüntü harika olmuş ellerine sağlık
Karnabahar kizartmasini ben de hic yemedim, denemekte fayda var ;)
Böyle yapmayı çok severim.afiyet olsun..
bir de bu şekilde denemeli, ellerine sağlık, sevgiler...
Tabii bu lezzet mutfaktan mis kokular getirir:) BEn de hiç karnabahar kızartması yapmadım ama kesinlikle deneyeceğim. Ellerine sağlık canım...
bende cok severek yapıyorum ve yiorum.ama hafif oluyo diye salatası tercihim.
Harika olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler.
eşimde bende çok severiz ellerine sağlık canım
Biz de çok sevilir. Bu sene daha hiç yapmamıştım, şimdi aklıma düşürdün.
Ellerine sağlık, sevgiler:)
Eline sağlık canım ben çok severim kızartma olduğu için pek yapmıyorum ama çok lezzetli oluyor sevgiler...
bizim evde en çok bu şekli yenilir karnıbaharın..çocuklar böyle seviyorlar...güzel görünüyor...eminim tadı da öyledir..:)sizi izlemeye aldım...inşallah sıkça uğrarım...sevgiler...:)
Bayılırım. Enfes olmuş ellerine sağlık. Şifa olsun, sevgiler.
biz ailecek sadece graten ve kızartmasını severiz...ben yarım bardaksa maden suyu eklerım karısıma kabarık olur..ellerıne saglık...
sevgılerımle..
Ahhh kızartması olurda güzel olmazmı..))
Birde kalorisi olmasa..
Ellerine sağlık canım
ellerine sağlık nefis şeyler var blogunda çok leziz görünüyorlar..
http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/
çokk severim canım ellerine sağlık karnıbaharın en lezzetli hali değilmi:)))
sevgiler
çok severim harika görünüyor ellerinize sağlık.
Yorum Gönder