25 Kasım 2011 Cuma

Kagit Kebabi




Canlar hepinize Merhabalar, ilk basta hepinize hayirli cumalar dilerim Allah cümlemizin dualarini kabul eder insaAllah. Meliha'nin  geçenki postunda kagit kebabin tarifini vermisti. Ben et yemem ama esim için denemek istedim, çok pratik gerçekten ve bir o kadar da lezzetli. Esim lokum gibi dagildigini soyledi ve çok begendi. Artik SIK SIK yaparim dedim. Ben bir, iki degisiklik yaptim , tarifi oldugu gibi kopyaliyorum. Tarif için tekrar tskler canim :)


Malzemeler :

    500 gr kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti
    1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1 adet patates (ben kullanmadim) 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ (ben pistikten sonra 1 yemek kasigi zeytin yagi ilave ettim) 1 silme tatlı kaşığı biber salçası Tuz,karabiber,kimyon,kekik

Hazırlanışı :

  1. Etler kuşbaşı doğranır,küçük küçük doğramış soğan,kabukları soyulup minik doğramış domates,küp küp kestiğimiz patates,biberler ve ezdiğimiz sarımsaklar hepsi bir kaba alınır ve baharatları,tuzu serpilir ve karıştırılır.
  2. Kare kestiğimiz yağlı kağıdın bir yarısının üzerine yerleştirilir.
  3. Tereyağıda etin üzerine minik minik parçalara ayrılır.
  4. Diğer yarısıyla üzeri kapatılır ve kenarlarından kıvıra kıvıra katlanarak hava almayacak şekilde kapatılır.
  5. Yine aynı boyutlarda kestiğimiz folyonun üzerine konur ve aynı keilde kapatılır.
  6. 180 derece fırında 50 dakika pişirilir.Bu fırınına göre değişebillir.
  7. Fırından çıkartılan kebap folyo yırtılarak çıkartılır ve kağıdın üzeri yavaşça yırtılır ve servis edilir.
  8. Kağıdından tamamen çıkartılıp tabaktada servis edilebilir.
  9. Afiyet olsun.

9 yorum:

xcelis dedi ki...

Ablacım çıkış saati yaklaşırken ne yaptın sen yaa =)) off muhteşem görünüyor ellerine sağlık
hayırlı cumalar iyi haftasonları

Gülcan dedi ki...

mis gibi kokular gelmeye başladı ellerinie sağlık sevgiler.

Hayat Cafe dedi ki...

Canımm afiyet olsun..
Gerçekten çok pratik bir tarif hemde lezzetli..
Ellerine sağlık canıııııım..
Beğenmene sevindim..:))

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık,meliha'nın kebabı nefisti eminim senin yaptığında nefis olmuştur , karnım aç zaten canım çekti vallahi:)
sevgiler..

yemekbiraşk dedi ki...

melihacımdada görmüştüm şimdi sende eh yapmak lazım artık:)
sevgilerimle...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Aylacım; kokusu burnuma geldi adeta..Ellerine sağlık kardeşim..

lezzetli tatlar dedi ki...

ohh mis gibi yenmezmi bu et yemeği yahu..
ellerinize sağlık

zelis dedi ki...

Ellerin dert görmesin ye benii diyorr:)denemek sart:)

özlem dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)