Canlar hepinize Merhabalar, ilk basta hepinize hayirli cumalar dilerim Allah cümlemizin dualarini kabul eder insaAllah. Meliha'nin geçenki postunda kagit kebabin tarifini vermisti. Ben et yemem ama esim için denemek istedim, çok pratik gerçekten ve bir o kadar da lezzetli. Esim lokum gibi dagildigini soyledi ve çok begendi. Artik SIK SIK yaparim dedim. Ben bir, iki degisiklik yaptim , tarifi oldugu gibi kopyaliyorum. Tarif için tekrar tskler canim :)
Malzemeler :
- 500 gr kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti
- 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1 adet patates (ben kullanmadim) 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ (ben pistikten sonra 1 yemek kasigi zeytin yagi ilave ettim) 1 silme tatlı kaşığı biber salçası Tuz,karabiber,kimyon,kekik
Hazırlanışı :
- Etler kuşbaşı doğranır,küçük küçük doğramış soğan,kabukları soyulup minik doğramış domates,küp küp kestiğimiz patates,biberler ve ezdiğimiz sarımsaklar hepsi bir kaba alınır ve baharatları,tuzu serpilir ve karıştırılır.
- Kare kestiğimiz yağlı kağıdın bir yarısının üzerine yerleştirilir.
- Tereyağıda etin üzerine minik minik parçalara ayrılır.
- Diğer yarısıyla üzeri kapatılır ve kenarlarından kıvıra kıvıra katlanarak hava almayacak şekilde kapatılır.
- Yine aynı boyutlarda kestiğimiz folyonun üzerine konur ve aynı keilde kapatılır.
- 180 derece fırında 50 dakika pişirilir.Bu fırınına göre değişebillir.
- Fırından çıkartılan kebap folyo yırtılarak çıkartılır ve kağıdın üzeri yavaşça yırtılır ve servis edilir.
- Kağıdından tamamen çıkartılıp tabaktada servis edilebilir.
- Afiyet olsun.
8 yorum:
Ablacım çıkış saati yaklaşırken ne yaptın sen yaa =)) off muhteşem görünüyor ellerine sağlık
hayırlı cumalar iyi haftasonları
mis gibi kokular gelmeye başladı ellerinie sağlık sevgiler.
Canımm afiyet olsun..
Gerçekten çok pratik bir tarif hemde lezzetli..
Ellerine sağlık canıııııım..
Beğenmene sevindim..:))
ellerine sağlık,meliha'nın kebabı nefisti eminim senin yaptığında nefis olmuştur , karnım aç zaten canım çekti vallahi:)
sevgiler..
melihacımdada görmüştüm şimdi sende eh yapmak lazım artık:)
sevgilerimle...
Aylacım; kokusu burnuma geldi adeta..Ellerine sağlık kardeşim..
ohh mis gibi yenmezmi bu et yemeği yahu..
ellerinize sağlık
Ellerin dert görmesin ye benii diyorr:)denemek sart:)
Yorum Gönder