Powered By Blogger

11 Kasım 2011 Cuma

Eriste Corbasi



Canlar hepinize Merhabalar, bayram geldi geçti, kurban kesildi, tatlilar yendi, eller öpüldü :) Klasik bir bayram iste.. Umarim hepinizin bayrami sevdiklerinizle beraber güzel geçmistir. Daha nicelere insaAllah. Eriste çorbasini o kadar seviyorum ki, kazanlarla hergün pisirsem, hergün yerim :) O kadar çok seviyorum iste. Ben fazla kirmizi etten hoslanmadigimdan, proteini yesil mercimekten almis oluyorum böylelikle :)




Malzemeler :


1 su bardagi yesil mercimek
2 avuç ev eristesi :)
Tereyag, tuz, nane, kirmizi pul biber


Yapilsi:


Bir tencereye yaklasik 1.5 litre su koyalim ve kaynamaya birakalim. Ayiklanmis ve yikanmis olan mercimegi atip haslayalim. Mercimek pistiginde, eristemizi ilave edelim.  Makarnamiz pismesine yakin, yagimizi yakalim. Küçük tavada tereyagimiz eritelim. Içine nane ve pul biber atip biraz kavuralim. Corbanin içine ilave edlim, tuzunu ayarlayalim ve ocaga söndürelim. Iste bu kadar ! Afiyet bal seker olsun


NOT : Yesil mercimek haslandigi zaman "kara suyunu" atmiyorum. Bazi arkadaslar kara suyunu süzüp tekrar temiz su koyup kaynatiyorlar. Ben denedim ama begenmedim. Sanki butun lezzet o kara suyun içinde :)

13 yorum:

kimsiniz dedi ki...

aksam aksam agzim sulandi resmen :))

Şirince Tatlar dedi ki...

değişik bir çorba arıyodum bu aralar iyi oldu bunu görmem ellerine sağlık:))

~Hülya~ dedi ki...

Mmmm... sıcacık bir çorbaya kim hayır der! Ellerine sağlık canım.
Yeşil mercimeğin kara suyunu bende dökenlerdenim. Diğer türlü çok gaz yapıyor diye biliyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

kış ayları için nefis bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet şeker olsun.sevgiler.

SeneminYemekleri dedi ki...

canım çok güzel bir çorba olmauş. Kusura bakma bu ralar deli gibi koşturuyorum çok giremedim bloglara. Birde grip salgını var hepimizi perişan etti. Ellerine sağlık. Öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Ayla'cım ellerine sağlık çok severim sevgiler.

Limon çiçekleri dedi ki...

Ay annemin çorbası geldi aklıma..Mis gibi..sanki kokusu buralara kadar geldi canım.Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

En sevdiğim çorbalardandır. Malesefki evdekiler sevmediği için hiç yapamam. Senden aldımbir kase gidiyorum, sevgiler,

yemekbiraşk dedi ki...

kesinlikle ilk suyu dökülmemeli tüm besin değerleri içinde:) eline sağlık sevgileirmle..

yemekdunyamm dedi ki...

harika ellerinize sağlık:)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Aylacım; bunu yapmayı hep istiyordum. Yalnız ilgimi çeken hiç salça koymaman oldu. Rengini sadece pul biber mi veriyor? Çok ilginç..Ellerine sağlık, denemeli en kısa zamanda..Sevgiler canım..

Unknown dedi ki...

Evet Serap ablacigim çorbanin içinde salça koymuyorum. Corbanin rengi ise yesil mercimegin haslama suyunu atmadigimdan dolayi zaten koyu renkte, birde nane ve pul biber kavurup eklenince böyle bir renk çikiyor :)

Olé dedi ki...

kendisi en sevdigim corba olur, ellerine saglik :)