Powered By Blogger

24 Haziran 2011 Cuma

Beyti Kebab



Hepinize Merhabalar!! Yaz geldi artik ama bizim buralar havalar bir acayip. Bir yagmur, bir günes, nasil giyinecegimizi bile bilmiyoruz :( Bir soguk, bir sicak :( Moralimizi bozmaya gerek yok alistik artik nasil olsa :(  Caniniz kebab istediginizde kolayca yapabileceginiz bir yemektir Beyti kebabi. Sevgili arkadasim yemek bir ask 'tan aldim ilhami. Cok cici bir blogu var mutlaka ziyaret edin!  Ister hazir yufka kullanin ister benim gibi lavas ekmeginizi kendiniz yapabilirsiniz. Yerken, beni ve esimi taaa uzaklara, güzel  Türkiyeme götürdü. Özlemissim memleketi...



Malzemeler :

Köfte için :

500 gram yagli kiyma
1 büyük sogan
1 kirmizi çarliston biber
galeta unu
1/2 demet maydanoz
Biraz zeytinyagi
karabiber, tuz,  Pul biber (istege bagli)





Lavas ekmegi için :

3 su bardagi Un
Yarim paket yas maya
tuz
Alabildigi kadar ilik su

(Bu ölçülerle tam 6 tane lavas ekmegi çikti)


Sos için :

50 gram tereyag
2 yemek kasigi domates salçasi
1 yemek kasigi biber salçasi
2 su bardagi sicak su



Yapilsi :

Ilk önce köftelerden basliyalim. Bunun için, soganimizi ve biberimizi rondodan geçirelim. Veya minik minik dograyin. Dogranmis olan soganimiz ve biberimizi kiymamiza ilave edelim. Ince kiyilmiz maydanoz, galeta unu ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce yoguruyoruz. Köfte harcimizi 2-3 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz. 

Lavas ekmegimize geçelim. Bunun için, bir kabin içine, yasmayamizi ilik suyla eritelim. Unu ve tuzu ilave ederek, ele fazla yapismayan bir hamur elde edelim. Üstünü örterek 20 dakika dinlendirelim.
Hamur dinlendikten sonra beze yapip tezgaha koyalim. Her bezeyi merdayle açip tavada arkali onlü pisirelim. Ve kenara koyalim.

 Dinlenmis olan köfte harcimizi uzun seritler halinde (adana kebab gibi) getirip, firin tepsimize dizelim her birini. Ve 200° derece firinda pisirmeye birakalim.

Sosu hazirlayalim. Küçük bir tencerede tereyagimizi eritelim ve salçalarimizi ekleyelim. Salçalar eridikten sonra suyumuzu ilave edip, koyulasincaya kadar kaynatalim.

Pismis olan köftelerimizi lavas ekmegimize koyup rulo seklinde saralim. Ve verev seklinde lokmalik keselim. Servis edecegimiz tabaga koyalim, ûzerine salçali sostan dökelim. Yogurtla nefis oluyor. 

Afiyet bal seker olsun :)))




22 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım. Karnımın acıktığı şu demlerde kalkıp yapasım geldi:) Ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Canım ne yaptın sen böyle yahu ?
Zaten açım :((
Nasıl da güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

Gülcan dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

Erguvan Vakti dedi ki...

Çok sevdiğim bir yemek,ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım,harika görünüyor.İştah açan türden bir lezzet sevmeyen varmıdır?
Sevgilerimle...

yemekbiraşk dedi ki...

nefis olmuş aylacım sunumunu çok beğendim.. ellerine sağlık
sevgilerimle..

ebrulitatlar dedi ki...

Canım çekti valla. Ellerine sağlık canım. Nefis olmuş. Sevgiler, selamlar..

zeymurancafe dedi ki...

canım ellerıne sağlık harika gorunuyor bende yaparım arada sırada,bilirim lezzetini

Yeşim dedi ki...

off görüntü süper ellerine sağlık canım.Benimde aklıma düşürdün şimdi:)))

~Hülya~ dedi ki...

Mmmmm.. Ellerine sağlık canım nefis, nefis...

PaSaSofraM dedi ki...

Gercektende cok lezzetli görünüyor , deneyecegim bende en kisa zamanda. Ellerinize saglik

Olé dedi ki...

lavas ekmeginin tarifinin de olmasi beni benden aldi, kesin deneyecegim.

anneanneninemekleri dedi ki...

Bu saattede bu olmazki nefis görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık camım enfes görünüyor bir porsiyonda beyti ben istiyorum:)
sevgiler

Mutfak Dili dedi ki...

Ayla hanım elinize saglık. BU sene kışın Türkiye gezisinde gittik Amerikalı öğretmenlerle. Bursada bir restorana gittik. Harika beyti kebab vardı. Tabi o kadar çok yemek vardı ki ona sıra gelmedi. Ama aklımda bir gün mutlaka yapmam lazım diye vardı. Siz arkadaşdan ilham aldınız bende her halde sizden alacagım.
Bir daha teşekkürler. Sevgiler...

Nadji dedi ki...

Un plat qui semble délicieux. J'en prendrai bien une tranche.
Bon dimanche et à très bientôt.

Serap Uzun ( karakazandan) dedi ki...

Ufff, nefis görünüyor cnm eline sağlık.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

bende yufkayla yapıyorum görüntüsü lezzetiyle evde en sevilen yemeklerden ellerine sağlık harika görünüyor canım
mantıya yoğurt koyup fırına verilirse kuru olur demişsiniz ama fırın kapatılıp fırına verildiği için kurumuyor sevgiler

Tarifkolik dedi ki...

Ellerine sağlık canım şahane olmuş sevgiler.. Mutlu Haftalar..

Reyhani dedi ki...

Neeeeeeefiiiiissssssssssssssssssss

muazzez dedi ki...

resmen karnım acıktı:( ellerinize sağlık..

Oyacik dedi ki...

bugunde bu tarifini yaptim Ayla abla ve gercekten herkes kendini turkiyede luks bir osmanli restorantinda hissetti :p
yanina firinda sebzeli tavuk ve pilav yaptim salatalar ve tursularla masayi neselendirdim corbaya gerek bile kalmadi sende bir ablam gibi yanimdaydin bugunki yemekte cok tesekkurler !! (herkesi cok sasirtim bu arada bukadar guzel yemekler beklemiorlarmis hihhh :)