4 Haziran 2011 Cumartesi

Yagsiz Elmali Cevizli Kek




Tarihe bakarken tarif eklemeyeli baya oldugunu farkina vardim :) Bu aralar yediklerime dikkat ediyorum ve bu keki uzun zamandir sevgili Serap'in blogunda görmüstüm. Ahaaa bu arlar tam benlik bir kek diyerek girisiverdim mutafaga :) Ve sonuçççç yumusacik, yogun tarçinli (sevmeyenler tarçini azaltabilirler), nefis bir kek çikti ortaya. Bir dilim yedim gerisi ev halki bitirdi saolsunlar:) Denemek isteyenler için buyrun reçeteye




Malzemeler :

2 yumurta
2 Elma
1 yemek kasigi Tarçin
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 su bardagi iri çekilmis ceviz
1 vanilya
1 paket kabartma tozu


Yapilsi :

Elmalari soyun, içindeki çekirdeklri çikartip küp küp dograyin.
Seker, tarçin, yumurtalari karistirin. Un, kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Vanilya'yi katin. Elmali ve cevizleri  ekleyip, yaglanmis, unlanmis kek kalibiniza yayin. Üzerini düzeltin. 160 ° derece firinda 50*55 dakika pisirin. Kürdan testi yapmayi unutmayin !! Afiyet olsun !



16 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Efenim öyle yediklerime dikkat ediyorum deyip blog ihmal edilmez:) Özlüyoruz;)

Ellerine sağlık canım,yanına da bir fincan yeşil çay alabilir miyim:))

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor afiyetler olsun.

Reyhani dedi ki...

Çook güzel görünüyor canım yaaa ayy olsa da yesemm simdi yaaa

olsada yesek suzan dedi ki...

yağsız olması çok güzel deniycem bende ellerine sağlık...

Fatma dedi ki...

evet canım uzun zamandır bloğuna gelip ger dönenlerdenim yaz gelince galiba eskisi gibi blogla ilgilenmeye fırsat olmuyor galiba ..
neyse canım gelelim nefis keke görüntüsü bile çok lezzetli:) hemde yağ olmaması benim içinde çok avantajlı ellerine sağlık sevgiler.

MÜNSTER dedi ki...

Canim benim, sana jelatini (benmari usulü) söyle anlatayim... Örnegin; 2 yemek kasigi toz jelatini yarim cay bardagi soguk su ile islatiyor ve bir kenarda 5 dakika kadar bekletiyorsun... Jelatin o suyu cekerek sisiyor... Sonra da eger istersen icinde su kaynayan baska bir tencerenin icine oturtup eritiyorsun ya da direk olarak (ben böyle yapiyorum) cok cok kisik atese koyup, bir kasikla karistira karistira eritiyorsun... Taneler iyice cözülünce icine karistiracagim malzemeden 2-3 kasik o cözülmüs jelatine katip karitirmaya devam ediyorsun... Malzemeler birbirine iyice karisinca kullanacagin ana malzemeye katiyorsun... Bilmem detayli anlatabildim mi... Daha olmadi beni arayabilirsin? Mail yazarsan sana telefonumu verebilirim... Sevgilerimle, ellerine saglik diyorum...

ebrulitatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Nefis kekinden bir dilimcik alıyorum. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

nefis olmuş canım eline sağlık
sevgilerimle..
yemek bir aşk
seval

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık canım şahane görünüyor gerçekten, sevgiler..

NarincE dedi ki...

Afiyet şeker olsun...

Hayat Cafe dedi ki...

Canım kekin bomba olmuş.
Bayılırım elmalı keke..
Ellerine sağlık
Öpüyorum.

hilal hanım dedi ki...

ayla hanım kekiniz çok güzel kokusu buralara kadar geldi:) şaka biyana genel olarak tarifleriniz çok hoşuma gitti ellerinize emeğinize sağlık sevgiler

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Mmm tarcin sevilmezmi hic mis gibi kokup bol istah acar , yagsiz olmasida tam yazlik bi tarif olmus ellerine saglik canim afiyetle yiyin.

Olé dedi ki...

yagsiz dedin,gonlumu aldin ;)

Adsız dedi ki...

Nefis duruyor desem. Ellerine sağlık:)

www.tumayinmutfagi.com

enigma maya dedi ki...

Merhaba,
Tarifinizi denedim nefis bir kek oldu.Paylaşımınız için çok teşekkürler:)