بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
8 Mart 2011 Salı
Cökertme Kebabi !
Selam hepinize canlarim :) Sizlere bugün nefis bir yemekle geliyorum, iste huzurunuzda çökertme kebabi !!! :)
Esim ve çocuklar yerken bayildilar, demekki daha SIK yapalacak bir yemek oldu. Asil tarifte kebabin altinda rendelenmis ve kizartilmis patates olucakti, yaptim yapmasina ama ne yazikki güzel kizarmadi, hamur oldu. Patateslerimden kaynaklaniyordu ve ne yazikki oldugu gibi çôpe gitti. Bende Alternatif olarak, deridondurucuda Hazir baton seklinde patateslerim vardi. Onlari kizarti verdim hemencik :)) Hem böyle daha iyi oldu sanki, yogurda bandira bandira yediler :)
Altta çitir çitir kizarmis patates, üstte sosla lezzetlendirilis pamuk gibi etler, üzerinde yogurt ve maydanozla yemeye doyum olmaz bir lezzet...
Bu ara tasinmama son 13 gün kaldi !!! Su an yaklasik 15 karton hazirlayip bantladim. Gerisini tasinma sirketi halledecek. Cok heycanliyim, bir o kadar komsularimdan ayrilacam diye üzgünüm. Gerçi beni sayan ve seven nerde olursam olayim yine yanima gelip bir çayimi içerler :) Benim okuyan bûtûn arkadaslarima gelsin bu laf, kulaklari çinlasin :))
Haydi simdi geçelim reçeteye:
Malzemeler :
400 gr biftek
2 dis sarimsak
4 domates
2 yesil biber
2 bûyûk patates
1 kâse yogurt
1 tutam maydanoz
Siviyag
tuz, karabiber
Yapilsi :
Etlerimizi ince seritler halinde dogruyoruz. Tavaya yag koyup, etleri ilave edip kavurmaya basliyoruz. Sirasiyla ince dogranmis sarimsaklar, yesilbiberleri ilave edip biraz kavurdukta sonra dogranmis domatesleri ekliyoruz. Domatestler önce suyunu birakip daha sonra yogunlasip sos kivamina gelince tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz. Kisi ateste yavas yavas psimeye birakiyoruz. Patateslerimizin kabuklarini soyup, bir tavaya sigacak kadarini rendenin iri yerinden rendeleyip, suyunu sikip hemen bol sicak yaga birakiyoruz. Tûm patatesleri bu sekilde kizartiyoruz. Kizaran patatesleri önce havlu kagit üzerine aliyoruz. Ardindan servis edecegimiz tabaga koyup üzerine pisirdigimiz soslu etleri ilave ediyoruz.
Üzerine çirpilmis yogurdu döküp dogranmis maydanozu serpistiriyoruz. Sicakken servis ediyoruz.
Afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum:
HIIIM HIIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR GÖRÜNTÜ NEFİS ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
SEVGİLERİMLE..
kebap süper görünüyor canım benim.ellerine sağlık.ew taşımada ALLAH kolaylıklar versin.öpüyorum.
off off kebaba bak harika bayıldım doğrusu,ellerine sağlık canım....
Muhteşem görünüyor canım tok karna bile yiyebilirim ben bu yemeği :) ellerine sağlık sevgiler..
bende yaptımm:) geçenlerde yayınlanmaı bekliyor çocuklar yemedi ama can sağlığı olsun:) patatesler hamur olmadı 15-20 dk. tuzlu suda beklettim etkisi ondan olsa gerek:) eline sağlık canım nefis olmuş sevgiler..
Harika görünüyor ellerinize sağlık....
Canim eline saglik çok güzel görünüyor yenmez mi hiç:))afiyet olsun...kolayliklar dilerim hadi az kalmis canim,ama internet baglantin kesilecek degilmi özletçen kendini,öpüldün.
Ben de ilk yaptığımda evdekiler tadına vara vara yemişlerdi. Sık yapılacaklar listesine aldığımdan beri ne zaman dondurucuda biftek görseler çökertme mi yapıcaksın diyorlar. Gerçekten çok güzel bir yemek ellerinize sağlık..
Nasıl güzel nasıl iştah açıcı görünüyor.
Canım ellerine sağlık.
Benim gibi et sever için harika bir görüntü.
Öpüyorum.
baktım baktım o patatesleri nası bi şeyde rendeledin anlamayadım inan ki:)
nefis görünüyor canım, ellerine sağlık..
Nefis olmuş çok da severim ellerine sağlık canım. Taşınma işinde kolaylıklar dilerim.
denenesi bir lezzet ellerine sağlık.kolay gelsin
Sevgili Ayla, Blogumu izlediğin ve destek olduğun için çok teşekkürler.
Yemeklerin süper gözüküyor. Bende seni izliyorum artık ;)
Yaptığın hiç hoş değil canısı:)Şu anda işten geldim ve karnım zil çalıyor.ağzımı şapırdatıp ekrana yapışmam hoşunamı gidiyor??Şaka bir yan ellerine sağlık,yürek dolusu sevgiler gönderiyorum..
aman Allahım olsada yesek gece gece :(
Nasıl acıktım! HEle de biftekten. Ellerine sağlık:)
Ben çağırmadan gelmiş almışsın mimi!Uyanık seniiii...
Yorum Gönder