بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
10 Ocak 2011 Pazartesi
Kafesli Visneli Pasta !! (kara orman?)
Sevgili Balpare'nin etkilingine yolluyorum bu pastayi ve kolayliklar diliyorum.
Evet sizleri duyar gibiyim, neden kafesli ?? Aslinda pastayi bu sekilde sûslemeyecektim. En son gördügünüz resimde, bir yagli kagitin ûzerine pastanin büyüklügüne göre, çember yardimiyla bir daire çizdim. Bu dairede sikma torbasi yardimiyla, benmari usulü eritilmis beyaz çikolatayi, yatay ve dikey çizgiler olusturdum. Bu sekilde 1 gece buzdolabinda beklemesi lazimdi. Yarin sevgili babacigim, Türkiye gittigi için, hepimiz annemlerde oturmaya gidecektik bu aksam. Ne yazikki vaktim olmadigindan dolayi, (1-2 saat bekletigime ragmen) çikolata kafesi iyice donmamisti, hayliyle kirilgan oldu . Banada bu sekilde süslemek kaldi. Olsun baska sefere artik :)) Görünûste sizlere belki kara orman pastasini hatirlatabilir. Ama ben ismini kafesli visneli pasta koydum. Bu tarifte pandispanya yapmak, kakolu kek tercih ettim. Cok süngerimsi kivami var, siddetle tavsiye ederim. Tamamen kendim uydurdum bu pastayi. Umarim begenirsiniz..
Bu ara sevgili babacigim, Allahin izniyle sag selim gidip gelirsin insallah. Simdiden özledim seni. :( Seni çok seviyorum
Malzemeler :
Kek için :
3 yumurta
1.5 su bardagi toz seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
2 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
Iç kremasi :
1 paket vanilin pasta kremasi Dr oetker'in
Komposto visne
damla çikolata
Üzeri için :
Rendelenmis bitter çikolata
Kafes için :
50 gram bitter beyaz çikolata
Yapilisi :
Yumurtalari, seker ve vanilyayi mikserle iyice çirpin. Süt ve siviyag ekleyin ve az çirpin. Sonra elenmis, un, kakao, ve kabartma tozunu ilave edin, ve çok az çirpin. Yaglanmis 26 cm çapindaki tepsinize 180° derece firinizda pisirin. Yaklasik 30 dakika. Yinede siz kürdan testi yapiniz. Her firin bir olmuyor çünkü.
Kekiniz pistiginide, sogumaya birakin. Ve ortadan ikiye kesin.
Bu arada, pasta kremasini posetin arkadasinda yazdigi gibi hazirlayin. Kekin alt kismini servis edeceginiz tabaga koyun ve üzerine biraz sütle islattin. Kremadan heryerine sürün. Visne tanelerini dizin, ve üzerlerine damla çikolata serpistirin. Diger kekide islattin ve pastanin ûzerine koyun. Kalan kremayi pastanin heryerine sürün. Rendelenmis çikolatayi pastanin heryerine sivayin. Elde ettiginiz kafesi (yukarda belirttigim gibi) pastanin uzerine yerlestirin. Ve son olarak ayirdiniz biraz pasta kremasindan, pastanin uzerine minik daireler olusturun. Ortalarina visneleri dizin. Ve buzdolabina dinlenmeye birakin.
Afiyet olsun hanimlar...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
selam Ayla kardeşim
pastan çok leiz görünüyor ayrıca yaptığın kafes de güzellik katmış eline sağlık babacığına da Allah hayırlısı ile kavuştursun inşaallah
afiyet şifa olsun nefis pastanız
sevgiler
pasta çok güzel ve lezzetli görnüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
ellerinize sağlık.çok güsel olmuş.
Allah kavuştursun:))
Adı ne olursa olsun pasta harika olmuş, ellerine sağlık.
Sevgiler.
aylacım allahım tez zamanda kavuştursun babacığına inşallah.sağ salip gidip,dönmeyi nasip etsin.arkadaşım ellerine sağlık.beyaz çikolata fikrin çok hoşuma gitti.inşallah bir başka sefere tam uygularsın da görürüz tam anlamıyla.pastan leziz görünüyor ellerine sağlık canısı...
Sevgili Aylacigim.... Senin de ellerine saglik canim benim, pastan gercekten 10 numara... Bu arada ben jelatini Türkiye`den getirdim, %100 Sigir jelatini, burada bulmak imkansiz... Ama sen de istersen nisasta ile yapabilirsin belki diye düsünüyorum, ben hic denemedim ama neden olmasin, mühim olan akici olmamasi... Agar agar ile olursa ne kadar kullanman gerekigini su an tam bilemiyorum ama söz arastiracagim... Sevgilerimle, Allaha emanet ol....
Aylacığım ellerine emeklerine sağlık pastan son derece göz alıcı..
kutlarım canım..
babacığınla da Allah kavuştursun tatlım..
Hımm ellerine sağlık nefis gözüküyor.
pastalara bayılırım nefis olmuş arkadaşım ellerine sağlık.
Yorum Gönder