Powered By Blogger

4 Ocak 2011 Salı

Cilek Pudingli Yas Pasta



Merhaba arkadaslar, bugün günüm o kadar yogun geçti ki aksam yemegini bile yetistiremedim :( Neyse Kebab alarak yirtim olayi :) Ama nasil yorgunum anlatamam, uykumun oldugu halde halâ pc'nin basindayim :S
Bu tarifi yazip nini yapmaya gidecegim :) Dün yaptim bu sahane pastayi. Cok kolay ve pratik bir pasta. Pastanin tarifini sevgili Müge'den (hünerli bayanlar) aldim, ama ben bir iki degisiklik yaptim. Ortaya bu muhtesem pasta çikti :)
Ben buna Sip Sap pasta derim, o kadar dolay yapilisi. Pasta daha canli duruyor aslinda ama ne yazikki resim pek kaliteli çikmadi :( Umarim begenip denersiniz. O degerli yorumlarinizi eklemeyi unutmayin candostlar...Sevgiyle kalin


Not : tarifi aynen aktariyorum (degisikleri kayit ettim)

Malzemeler


Pandispanya için;

4 Adet (orta boy) Yumurta

4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker

4 Türk Kahvesi Fincanı Un

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

3 Yemek Kaşığı Kakao

3 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık

1 Limon Kabuğu Rendesi

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya




Arası için;


1 Paket Dr.Oetker Kakaolu Puding (ben çilekli kullandim)

2,5 Su Bardağı Süt (Pudingi pişirmek için)

Ben ilave olarak file badem ekledim araya
Ve üzeri için ebruli seklini yapak için hazir karamel sosu
 
Üzerine için :
 
1 paket çilekli krem santi
1 bardak soguk süt
Ve üzeri için ebruli seklini yapmak için hazir karamel sosu
findik
 
 
 
Yapilisi :
 
Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ekleyip biraz daha çırpın. Toz malzemeleri, limon kabuğunu ve fındığı ekleyip çok az karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız 22 veya 24 cm. çapında bir kalıba karışımı dökün. 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Kekiniz pişince ızgara tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.


İyice soğuyan (ya da bir gün bekleyen) kekinizi ortadan ikiye ayırın.

Pudingi paketin üzerineki tarife göre pişirin, kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.

Kekin birinci parçasını tabağa koyun, pudingin yarısını üzerine yayın. Ve istege bagli file badem ekleyin.

Kekin ikinci parçasını koyun ve kalan puding ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın.

Üzerini için, krem satiyi 1 bardak sütle çirpin, ve pastanin heryerine sürûn. Karamel sosunu pastanin gelisi güzel yayin, ve kürdan yardimiyla sekiller yapin. Sonra findiklari dizin.

Yoksa istediginiz gibi süsleyebilirsiniz... Afiyet olsun

 

9 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Yeşim dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık.
sevgiler.

Unknown dedi ki...

cok guzel olmus.

ham ham ev yemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık ,bu tarifi deneyeceklerimin arasına aldım kızım bayılır bu pastaya..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

çilek rengiyle, kokusuyla ayrı bir lezzet veriyor çok lezzetli olduğundan eminim rengine vuruldum ellerine sağlık canım sevgiler

Birsel ve İrem dedi ki...

Nefis bir pasta, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
Sevgiler.

mintinin dünyası dedi ki...

hem pratik hem leziz diyelim o halde bu çilek kokan mis pastaya biz...
ellerine sağlık.
şık bir sunum...

dokuzuncubulut dedi ki...

Görüntüsü, sunumu harika olmuş, eminim tadı da öyledir:))
Ellerinize sağlık olsun, sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ellerinize sağlık, pek leziz görünüyor.

NOT: yorum yazarken sitenizin linkini yazarsanız,geri dönmem daha kolay olur.