Canlariim hepinize Merhaba çok uzun zaman oldu bloguma gelmeyi sizleride ihmal ettim kusura bakmayin artik.. Sizlere mis gibi patlican bayildi, dilim versiyonla geldim bakin :) Inanin bir patlicanla insan doyuyor (bostan olduklari için) eeh yaninda mis gibi pilav yaparsaniz degmeyin keyfinize ;)
Malzemeler :
Kisi basi patlican ben 3 tane kullandim (bostan patlican, ince uzunlar olsa daha iyi olur)
300 gram kiyma
2 sogan
1 yesil biber
1 kirmizi biber
2 Domates rendesi
1 yemek kasigi aci biber salçasi
Tuz, karabiber, kimyon, sarimsak
Siviyag
Yapilisi :
Patlicanlari resimdeki gibi 1 cm arayla dilimliyorsunuz. Basini kesmemek sartiyla. Iç harcini hazirliyalim. Bunun içine tavada siviyagi koyup kiymamizi kavuralim. Songanlari ve biberleri ilave edip, agzini kapatip kavurularim. Buharaiyla soganlar ve biberler yumusamasini destekçi olucak. Sonra domates sosu, salça ve baharatlari ilave edip 5 dakiak pisirmeye birakalim.
Harçtan 1 er yemek kasigi dilimlerin arasina koyalim. Bitene kadar bu islemi devam edelim. Tepsinin üzerine folyo kagit serip 220 derece firinda 20 dakika pisirelim, folyo kagidini çikardiktan sonra üstü kizarsin diye 5 dakika daha firinda tutalim.
Kisi basi patlican ben 3 tane kullandim (bostan patlican, ince uzunlar olsa daha iyi olur)
300 gram kiyma
2 sogan
1 yesil biber
1 kirmizi biber
2 Domates rendesi
1 yemek kasigi aci biber salçasi
Tuz, karabiber, kimyon, sarimsak
Siviyag
Yapilisi :
Patlicanlari resimdeki gibi 1 cm arayla dilimliyorsunuz. Basini kesmemek sartiyla. Iç harcini hazirliyalim. Bunun içine tavada siviyagi koyup kiymamizi kavuralim. Songanlari ve biberleri ilave edip, agzini kapatip kavurularim. Buharaiyla soganlar ve biberler yumusamasini destekçi olucak. Sonra domates sosu, salça ve baharatlari ilave edip 5 dakiak pisirmeye birakalim.
Harçtan 1 er yemek kasigi dilimlerin arasina koyalim. Bitene kadar bu islemi devam edelim. Tepsinin üzerine folyo kagit serip 220 derece firinda 20 dakika pisirelim, folyo kagidini çikardiktan sonra üstü kizarsin diye 5 dakika daha firinda tutalim.
Afiyet olsun
16 yorum:
Çok severim patlıcanı ve bayıldı. Akşam akşam canım çekti:))
Ellerine sağlık canım.
Hoşgeldin canım,kazan kebabına benzemiş,ellerine sağlık.
Canim afiyetler olsun nefis görünüyor ellerine saglik.
Gecenin bir yarısı olsada yesek dedirten harika bir yemek.
GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM KIYMALI OLUNCA KARNIYARIK KIYMASIZI BAYILDI OLUYOR BENİM BİLDİĞİM LEZET VE GÖRÜNTÜ GÜZEL OLSUN YETER İSMİ O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
Güzel bir yemek olmuş, elinize sağlık :)
Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
en sevdiğim yemeklerdendir ellerine sağlık nefis görünüyor..
Güzel arkadaşım merhabalar, bu güzel tarifle hadi senin yokluğunda seni affedelim.. patlıcanla yapılan her lezzet bir başka oluyor, yalnız mevsimi dışında çok almamayı tercih ediyorum .ama bu tarif için kaçamak yapmalı bence eline sağlık.. sevgiyle sağlıkla kal..
Aylacım ellerine sağlık. İnan görüntüsünden nasıl lezzetli olmuş belli. En yakın zamanda denemeyi borç biliyorum. Senin tariflerini denemeuye bayılıyorum zaten :))
patlıcanı sevmeyen varmıdır bılmıyorum ama bayılırım ellerıne saglık degısık bır cesıt olmus..
Aylacım; lezzeti karnıyarık gibidir tahminim..Ama şu görüntüsü yok mu..Ah işte o harikulade. Ellerine sağlık canım benim..
Patlıcan bayılmış, ben de ona bayıldım:))
Ne çok severim, çok da lezzetli görünüyor, ellerine sağlık Ayla'cığım...
Sevgiler:)
CANIM BEN GELDİM
:)
TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
ÇOK GÜZEL
PATLICANIN HER TÜRLÜSÜNE VARIM
ELLERİNE SAĞLIK
:)
BANA DA BEKLERİM.
oooo bunu görende yiyende bayılır değişik bir sunum olmuş çok güzel canım
ellerin dert görmesin
sevgiler...
Bunu kesinlikle deneyecegim; ben de bostan patlicani ile karniyarik nasil yapabilirim diye arastiriyordum. Harikasin canim, tesekkurler :)
Yorum Gönder