بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
3 Ağustos 2011 Çarşamba
Recelli Papatya kurabiye
Canlarim hani en son postumda demistim ya, havalar, serin yagmurlu, bu nasil bir yaz diye :) Ramazanla birlikte günes ve sicak havalar geldi :)) Allah'tan ev serinde ben birsey hissetmiyorum çok sükür. Susamiyorum, acikmiyorum. Ama esim çalisirken perisan halde :( ALLAh büyüktür sabrinida veriyor. Bu mis gibi kurabiyeleri geçen arkadaslarim aksam oturmaya geldikelrinde yapmistim ilk kez. Cok gevrek ve çook lezzetli bir kurabiye çikti ortaya. Sadece bir tanesine tadina bakabildim onlar gelmeden, kalani alip götürdüler :) Denemek isteyen varsa mutlaka deneyin derim, pisman olmazsiniz !!
Malzemeler :
200 gram badem
250 gram yumusak tereyag (veya margarin)
110 gram seker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tarçin
2 limon rendesi
Alabildigi kadar un
Istediginiz reçel, ben çilek kullandim
Yapilisi :
Bademi rondodan çekin, tamamen toz haline getirmemeye dikkat edin. Yagi ve sekeri bir kaba alip iyice karisina kadar yogurun. Yumurtayi ve vanilini ekleyip yogurmaya devam edin.
Unu, bademi, kabartma tozunu, tarçini ve limon kabugunu yumurtali karisma ekleyip tüm malzemeler özdeslesene kadar yogurun. Hamur toparladiktan sonra streç filme sarip buzlukta 20-25 dakika kadar bekletin.
Firini 180° dereceye ayarlayin, firin tepsisine yagli kagit serin. Buzluktan aldiginiz kurabiye hamurunu iki bezeye ayirin ve her bezeyi yarim cm kalinliginda açin. Dilediginiz sekildeki kalibi kullanarak hamurdan kurabiyeler kesin. Kestiginiz kurabiyeleri esit sayida iki gruba ayirin.
Ilk yaridaki kurabiyerlerin ortasini bir sise kapagi ile veya daha küçük bir kurabiye kalibi ile kesip çikarin. Tüm kurabiyeleri tepsiye dizip firina verin ve altin rengi olana kadar, yaklasik 10-15 dakika pisirin. Pisen kurabiyerleri sogumaya birakin.
Soguyan kurabiyelerden ortasi delik olanlari üzerine pudra sekeri serpin. Geri kalanlarin üzerine biraz reçel sürün ve her iki yariyi birbirine yapistirin. Iki kat birbirine tamamen yapisip kuruduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet bal seker olsun !!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
19 yorum:
çoooooook tatlı görünüyorrr ellerinize sağlık :)
Kurabiyelerin çok harika görünüyor, ellerine sağlık. Tarifi inşallah deniyeceğim.
Hayırlı Ramazanlar...
ne kadar güzel görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler hayırlı ramazanlar...
Çok ama çok güzeller. Bademli herşeyi çok severim, ellerine sağlık..
Eline sağlık canım nefis görünüyor:)
Tarifi okuyana kadar ağzım sulandı.
biraz tatlıya dur diyenlerdenim ama arada dayanamıyorum kaçamaklarım oluyor..bu tarifte çok pratik görünüyor..Hayırlı ramazanlar,
diliyorum.
Sevgiler..
çok şkerler..görüntü harika...
canımm harıka gorunuyro.....ellerıne saglık...
hayırlı ramazanlar...mekelerını operım...hemde cookk...
çok şık vede lezzetli görünüyorlar canım ellerine sağlık sevgiler:))
kurabisler cok guzel gorunuyor cicek acmis gibi blogunda ellerine saglik canim, evet orucla birlikte sicaklarda geldi ama ben malesef bu sene tutamiyorum
sanada Hayirli Ramazanlar dilerim
cnm çok güzel görünüyor elleine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim..
Ellerine saglik canim, papatya papatya cok guzel gorunuyorlar. hayirli ramazanlar!
Canım bir arkdaşımda yemiştim bunu gerçekten çok farklı bir kurabiye, ellerine sağlık.
çok cici görünüor bu kurabiyeler.. ellerinize sağlık..
Çok şekerler ellerine sağlık canım..
Kurabiyeler çok nefis ve şık görünüyor, ellerinize sağlık. Hayırlı Ramazanlar...
Ayla,
Süper gözüküyor.
Ellerine sağlık.
Badem konulunca hamura herşey güzel oluyor yahu.
tarifi kapmış anne Çiğdem
bencede çok leziz görünüyorlar..bende yeni açtığım blogumda genellikle kek,pasta ve kurabiye çeşitlerimi paylaşıcam inşlh..sizden öğreneceğim çok şey var sanırım..
www.sirincenil.blogspot.com
benim kutabiye tarifimle hemen hemen aynı o yüzden tadını biliyorum ama şekilleri senin çok çok daha güzel olmuş yaratıcılık konuşmuş yani ♥
Linzer Augeenn :)
evde yapılmışı bir başkadır :)
Ellerine sağlık!
Yorum Gönder