Powered By Blogger

5 Mayıs 2011 Perşembe

Otlu Pogaça ve Paris Gezintisi



Hepinize Merhaba kizlar, uzun aradan sonra yine aranizdayim. Cok sükür tasinma derdim bitti (ne kadarda ufak tefek eksiklerim varsa). Misafirimizide agirladik güzelce, 5 gün nasil geldi geçti anlamadim hatta. Parisi istedigim kadar gezemedim ne yazikki arkadasin öglen uçaga binmesi gerekiyordu. Ama degdi koca Paris bombostu 1 mayis doyalisiyla:) Cok rahat istedigim yere arabayi park edebildik ve gezebildik. Sizlere bir iki kare çektim biraz asagada gôrebilirsiniz. Bu mis gibi pogaçaya gelince, dün çok sevdigim bir arkadasim eve gelince bloglara bir gôz atayim derken sevgili TARIFKOLIK OZNUR bloguna girip, bu sahene pogaçayi gôrdûm Yapilsi çok pratik hemencik yapiverdim. Aslinda ilgimi çeken içine krema peynir olusuydu. Cok lezzetli oldu siddetli tavsiye ederim. Öznur arkadasin o güzel tariflerini gôrmek istiyorsaniz buyrun bloguna : www.tarifkolik.com  (bu ara adrese vermeden isim yazarak nasil tiklanacagini yazarsaniz sevinirim ôgrenemedim gitti:)) Haydin bakalim buyrun simdi reçeteye !


 


 


Meshur LADUREE turistik bir çay salonu. Makaronlari çok ûnlüdür. önünden geçerken resmen çekmeden olmaz dedim. Içine girip mutlaka tadina bakmam lazim derken, içi full müsteri dolu. Sadece pastalari fotograflayabildim. Üstelik makaronlarin fiyatlarini gôrûnce, yavas dedim :) Tanesi 1.65 euro. Bizim burda 4.50 euro 100 grami toplam 8-9 tane çikiyor :) Ee LADUREE farki olsa gerek :) Bir daha gidisimde mutlaka tadina bakicagim :)
Malzemeler :

2 yumurta (Birinin sarısını üzeri için ayırın.)
1 çay bardağı sıvı yağ ( Ben zeytinyağı kullandım.)
150 gr. oda sıcaklığında tereyağı (ben margarin kullandim )
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı krem peynir
Yarım demet dereotu (ben koymadim evde yoktu)
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un



Yapılışı :


Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Hamur malzemelerini karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün ve çörek otu serpin. 180 dereceye ısınmış fırında üstü kizarana kadar pisirin

21 yorum:

Öznur dedi ki...

Merhaba canım poğoçamı denemene ve beğenmene çok sevindim. Ellerine sağlık.. Link verme olayına gelince blogspot kullanmıyorum ama senin için girip baktım. Yeni kayıt eklerken bir isme link vermek için o ismi seçip bağla butonuna tıklıyorsun. Link vereceğin adresi yazıp tamam diyorsun. İşte bu kadar :) Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim benim... Poacan gercekten hem pratik, hem degisik görünüyor... Mutlak deneyecegim... Bu arada iki kez Paris`e gittim ama o pastaneyi görmedim... Üzüldüm vallahi... Bilmem 3.kez gider miyim ama eger gidersem mutlaka arayacagim yerini... Ben sana Almanya`dan bir adres vermemis miydim, toz dana jelatini satin alabilecegin? Eger istersen verebilirim... Sevgilerimle,

yemekbiraşk dedi ki...

hadi geçmiş olsun:) ağız tadıyla sağlıkla oturun:) poğaçalarında nefis olmuş...
sevgilerimle...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Makaron yedin mi diyecektim ben de:))

Ellerine sağlık canım.

bu arada sorunun cevabı için http://papatyaprenses.com/2009/09/yaziya-url-ekleme-flickr-fotograf-cerceve-programi.html buraya alayım seni :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

o zaman benim siteye gel, blog bilgileri kategorisini tıkla orada göreceksin canım yazıyı

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

iyi geceler canim, öncelikle gözün aydin tasinmissin :) ve ellerine saglik pogacalarin cok lezziz görünüyor! gezintiden kareler ise cok hos.. macaronnnn!! canim ceker ama pek üsenirim, cezaret edemem :D
aylacim makinaya gelince ben seni o zamanlar msnden eklemisdim sana ulasabilmek icin.. cameranin markasi canon canim.. canon eos 500d!
hayirli geceler diliyor kocaman öpüyorum...

Limon çiçekleri dedi ki...

İçini açıp ayrıca peynir koymayı gerektirmeyen bir tarif galiba.Tam benlik ama bu aralar yapmayayım diyorum olunca yiyorum canım yaa:)Yinede çocuklara deneyeceğim.Ellerine sağlık.Sevgiyle kuşum...

kalpkurabiye dedi ki...

canım merhabalar:)
gezmiş görmüş ve fotoğraflamışsın ne kadar da güzel:))
poğaçaların da bir okadar güzel ellerine sağlık olsun:)
bu arada ben gümüşhaneli değilim canım:) kastamonuluyum iş sebebi ile gümüşhanedeyiz:)

mutfagabuyrun dedi ki...

yeni ewinde gülerek otur canım.poğaça süper olmuş.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

Tümay Öztürk dedi ki...

Walla Parisi doluyken de gezmiş ama o kadar aman aman beğenmemiş biri olarak hoşgeldin diyorum. Ellerine sağlık poğaçalardan aldım bir tane:)

Unknown dedi ki...

Link için yardimci olanlar için tskler sorun halloldu :) Ve hepinize tsk ederim o guzel yorumlariniz için

~Hülya~ dedi ki...

Pağaçalar nefis görünüyor, ellerine sağlık. Paris hep merak ettiğim bir yerdir, umarım bende bir gün gezme şansını yakalarım. :)

Unknown dedi ki...

Canım hayırlı cumalar Paris hayallerimin şehri poğaçan harika ellerine sağlık öpüyorum.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

hayırlı cumalar diliyorum poğaçalar harika ellerine sağlık .
sevgiler

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Hayatta görmek istediğim tek yer eyfel kulesi ah ah

yedirenk dedi ki...

çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Selam,
tesadüfen buldum sayfani,güzel tarifler var ellerine saglik.
Görüsmek ümidiyle...

zubizup dedi ki...

Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum
Turkish Underwearing desing
www.yoncatoptan.com
If you wisit me , I will be glad:)
:)
:):)
:):):)
:):):):

Gülcan dedi ki...

çok teşekkürederim anneler gününüz kutlu olsun. sevgiler.

marifet ellerimizde dedi ki...

merhaba blog cok guzel emeklerınıze saglık:)
parıs makaronlar....
tatlılar....
bageller....
hımm nasıl durur ınsan :)
bızım yerımızede yıyın:)sevgıler

SeneminYemekleri dedi ki...

canım merhaba uzunca bir aradan sonra artık bende yavaş yavaş blog işelerinde yoğunlaşmaya başlıyorum :)) Uzunnnn kurs dönemim bitti sayılır artık free takılıyoruz eller havada disko havasındayım çıkıp gezsemmi oturup tarifmi eklesem bilemiyorum ama sırada bekleyen tarifler öne öne kendilerini yitmeden eklemem lazım :)) Blog şablonun harika yeni galiba soluksuz okudum tüm yazılarını makoron denemesi yapmayı düşünüyorum ama netteki tarifleri denemekte tereddütlerim var tavsiyelerini beklerim bu konuda .Ne diyeyim ellerine sağlık dereotlu poğaça benimde favori poğaçamdır çok severim ♥♥♥