Bir tahıl düşünün ki, görünüş olarak bulgura ya da çok küçük bir mercimek tanesine benziyor. Ama, et kadar proteinli ve vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda kalsiyuma sahip. Çok fazla lif oranına sahip olduğu gibi, gluten içermediği söyleniyor (gluten şikayeti olanların kullanmadan önce yine de doktoruna danışmasını tavsiye ederim). Kolestrol içermeyen, yağdan fakir, kolay sindirimi sayesinde bebekler ve çocuklar için de çok besleyici bir tahıl. (yazi blog arkadasim Dokuzuncubulut ait).
1 Su bardagi quinoa
3 tane kurutulmus domates
3 yemek kasigi haslanmis misir
5-6 tane kornison
Maydanoz, frenk sogani veya taze sogan
Ceviz yagi, tuz
Yapilisi:
Quinoa'yi bir kaç kez yikayalim ve kaynamakta olan tuzlu suda 12 dakika pisirelim. Diger tarafta, taze sogan veya frenk üzümü, maydanoz, kurutulmus domates, kornisonlari minik dograyalim. Süzmüs oldugumuz quinoa'yi bir kabin içerisine alalim ve üzerine dogradigimiz sebzeleri ilave edelim. Misiri katalim ve karistiralim. En son ceviz yag ve tuzu ilave edip servise sunalim. Nefis bir lezzet, mutlaka deneyin.
3 yorum:
Ellerinize sağlık,nefis ve besleyici bir salata olmuş..sevgiler.
Ayla hanım. her zaman harika .. Bu defada çok değişik güzel bir tarifle karşılaştım. Ellerinize sağlık
Çok duyuyorum bu kinoa yı.en kısa sürede bu güzel tarif denenicek.Güzel bloğunuzu izlemeye alıyorum
Yorum Gönder