Powered By Blogger

24 Şubat 2013 Pazar

Zeytin'li Tuzlu Kek



Selam hepinize kuzucuklarim :) geçen günümüzde bizleri misafir eden arkadasim tuzlu kek yapmisti, ve elleri dert görmezsin çok lezzetliydi. Benimde ne zaman aklimdaydi tuzlu kek yapmak ama aklimin sadece bir kôsesindeydi. O kadar tarifim var ki hangisini yapsam diye keke sira gelmek bilmiyordu :) Not etmeyerek tarifi adim ve kendime göre içindeki malzemeleri degistirdim. Ve bu pazar kahvaltisina bir harika eslik etti sofrayi. Mutlaka deneyin derim.


Malzemeler :

3 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi zeytinyagi
1 su bardagi yesil zeytin (çekirdekleri çikartilip dogranmis)
1 su bardagi siyah zeytin (çekirdekleri çikartilip dogranmis)
5-6 dal maydanoz
125 gram böreklik peynir
1/2 çay bardagi süt
1/2 su bardagi un
1 kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz


Yapilisi :

Bir kabin içine yumurtalari, yogurt, süt ve zeytinyagi çirpin. Unu ve kabartma tozunu ilave edin e biraz daha çirpin. En son zeytinleri ve peyniri döküp 30 saniye kadar çirpin. Yaglanmis kek kalibina, harcimizi döküp, isinmis 180° firinda 40 dakika boyunca pisirin. Kurdan testi yapmayi unutmayin. Verdigim pisirme sürelerine aldanmayin, her firin bir degildir dikkat !!


5 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
ne güzeldir o kekin kokusuuu :)
sevgiler..

İlknur dedi ki...

Çok leziz görünüyor canım ellerine sağlıkkk

Unknown dedi ki...

ya bu blogları gece gece gezmemek lazım unutmuşum bu durumu ben aylardır gece gezmemiştim:((((koktu buram buram...eline sağlık canım buarada Ayla bardaklarımız çok benziyor:))))sevgiler

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ne güzel görünüyor peynirler erimeden kalmış ellerinize sağlık

Limon çiçekleri dedi ki...

Aylacığım,canııım...uzak kaldım senden bu aralar bitanem..Bu güzelliklerin kokusunu aldım geldim hemen..Ellerine sağlık.