4 Şubat 2013 Pazartesi

Frambuazli Tart / Pasta

 


Hepinize merhabalar, geçen gün esime tatli yapmak istedim, aksam çayin yaninda eslik etsin diye. Siparislerim yogunlugundan dolayi çekirdek aileme ihmal ediyorum ne zamandir. Artik sikayetler almaya basladim. Esim; hep baskalarina yapiyorsun bir günde bize yap yiyelim. Ogularim ; Annee kime bu pasta? teyzeye yapiyorum annem; Vayy ne kadar sansli ! Bu yuzden uydurmaca bir tatli yapayimda mideleri bayram etsin dedim ve girdim mutfaga. Bu nefis tart mi desem pasta mi desem çikti ortaya! Esim bir dilim ancak yerken, 10 dakika içine oglanlar sildi süpürdü ! Haydin geçelim reçeteye :)


Malzemeler :

150 gram un
2 yumurta
170 toz seker
1 vanilya
1/2 paket kabartma tozu
50 gram tereyag
100 gram frambuaz
1 limonun rendesi (tercihen organik)


Yapilisi :

Yumurta, toz sekeri ve vanilyayi çirpin. Un, limon rendesi ve kabartma tozunu ilave edin. Ve yine biraz çirpin. Maksimum 24 Cm (20 cm olabilir)çembere veya tepiye dökün. Üzerine frambuazlari serpistirin. Ve en son 50 gram teryagini frambuazlari üzerine küp küp kesip yayin. 180° derece firinda 25 dakika pisirin. Ve soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpistirin.

Afiyet bal seker olsun

5 yorum:

MAZES dedi ki...

frambuazın verdiği o koku muhteşem ,eminim ki çok güzel tatlı olmuştur ,kaydettim tarifi,ellerine sağılık.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

frambuazların tadı ayrı, görüntüsü ayrı şahane:)
ellerine sağlık..

MAZES dedi ki...

frambuaz aldım,yaptım,tadına bakarken anlamadık nasıl bittiğini ,resim bile çekemedim,yine teşekkür etmek istedim.

Nursevin Sönmez dedi ki...

Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Afiyetle yemişlerdir.

Tarifkolik dedi ki...

Hem pratik hem nefis bir pasta olmuş canım ellerine sağlık