17 Şubat 2013 Pazar

Etli Rulo Patlican


Allah'in selami üzerinize olsun candostlarim ! Patlicani en sevdigim sebzelerden biridir. Gerçi bütün sebzeleri çok severim. Bakla hariç :)  Degisik bir sunum yapmak geldi içimden, bu kez de rulo olsun dedim. Sunumu çok begendim, lezzeti aile tarafindan onaylandi ve banada tarifi yayinlamak düstü. Denemekte sizden !!


Malzemeler :

2 tane patlican
300-400 gr et
2 sogan
2 domates
1 dis sarimsak
1 yesil biber
1 kirmizi biber
1 tatli kasigi domates salçasi
Baharat : karabiber, zerdeçal, toz biber, tuz
Zeytinyagi ve siviyag


Yapilisi :

Patlicanlari alacali sayalim ve uzunlamasina yarim santim keselim. Tuzlayip bekletelim. Bu ara harci hazirlayalim. Bunun için bir tencerede, küp küp kestigimiz etleri suyu çekene kadar kavuralim. Suyu buharlastiginda zeytinyagini ilave edip yine 2-3 dakika kavuralim. Yemeklik dogranmis yesil ve kirmizi biber, sogan ve sarimsagi ilave edelim ve iyice kavuralim. Domastesleri küp küp dograyip ilave edelim salçayla birlikte. Etleri pisince baharatlari ilave edip 1-2 dakika sonra altini kapatalim.

Bu ara patlicanlari yikayip temiz bir bezle silelim. Kizgin yagda kizartalim.
Patlicanlar bitene kadar devam edelim. Servis için, 1 patlican dilimi alin ve 1 yemek kasigi harci ustaki kismina koyun ve rulo yapin. Mis gibi tereygali pilavin yaninda eslik edin !

Afiyet olsun



6 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Bitanem yine güzellikleri döktürmüşüüün:)Patlıcanın her türlüsüne varım..Güzel ellerine sağlık canım,öpüyorumm..

Nursevin Sönmez dedi ki...

Baklayı bende sevmiyorum. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

aylacım ellerine sağlık:))
harika bi taerif olmuş..
sevgiler..

yasemin keskin çelik dedi ki...

Selamlar..Patlıcan süperrr olmuş eline sağlık çokta severim patlıcanı ımmm
sevgiler

zelis dedi ki...

ikisinede hayir diyemem,sunumda ayrica cook sIk..Ellerin dert görmesin;)

zelis dedi ki...

ikisinede hayir diyemem,sunumda ayrica cook sIk..Ellerin dert görmesin;)