Selam canlar sizlere degisik tatli bir tarifle geldim :) Genelde Fas'larin SIKCA yaptiklari bir tatli türü. Aslinda daha dogrusu kullanilan yufkayi çok tüketiyorlar. Yufka diyorum çünkü ne bizim yufkaya benziyor ne hazir baklava yufkasina. Türkiye'de satiliyormu bilmiyorum ama tuzlusundan tatlisindan bir çok tarif yapabilirsiniz.
Malzemeler :
Feuille de brick "yufka"
100 gram yesilfistik
100 gr badem unu
50 gr toz seker
40 ml portakal çiçegi suyu (yoksa gül suyuda kullanabilirsiniz)
50 ml sicak bal
üzerine kavrulmus susam
Yapilisi :
Badem unu, yesilfistik unu, toz seker, ve portakal çiçegi suyunu karistirin ve omojen bir harç elde edin. Yufkalari ortadan ikiye kesin. Yarim yufkayi kösesine harçtan koyun ve muska seklinde sarin. Kizgin yagda arkali önlü kizartin ve önceden isiltilmis balin içine atin. Balli çektiginde tabaga yerlestirin. Uzerine susam serpistirin. Iste bu akdar. Afiyet bal seker olsun !!!
15 yorum:
Fıstıklı,bademli bomba bir tatlı olmuş..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor nefisss...
süper görünüyor.ellerinize sağlık.
Canım görüntüsünden lezzeti belli el
lerine sağlık sevgiler.
Kız Ayla!yolarım o saçlarını şimdi:))bizde olmayan malzemelerle yap sen bu tatlıları sonrada ooooh,göster böyle güzel güzel...Yerim o senin becerikli ellerini:)
bu tatlıyı biliyorum bizde de faslı bir gelin var:) ellerine sağlık canım nefis olmuş sevgiler..
Çok güzel görünüyor canım ellerin dert görmesin. Sevgiler..
harika bir tatlı olmuş ellerine sağlık...
Ayla hanım çok güzel gözüküyorlar canım istedi akşam akşam bu yufkadan trde yok maalesef...2 yıl önce Dubaiye kuzenime gittim sabahları bu yufkadan sarılmış içi mozerellallı dışı galeta ununa bulanmuş börek kızartıyordu harika birşeydi ama yufkadan kaynaklıyordu çok denemk istedim hatta krepten yapayım dedim ama cesaret edemedim...Ben size badem ununu nerden bulduğunuzu sorucam macoron yapmak istiyorum ama acaba evde yaptınız????sevgilef
faslılar ağzının tadını biliyormuş:)))
ellerine emeklerine sağlık canım.
Pozitif pembem :) Kreple ayni sonucu alamazsiniz, çok farkli çünkü. Ama gerçekten çok degisik bir yufka. Badem unu'nu Fransa'da heryerde bulunuyor. Siz Carrefou'u bir deneyin olmazsa pastanalerde bir sorun. Umarim bulursunuz. Sevgiler
ay nefis görünüyor bunlar...ama burada yokki bu yufkadan napcaz?
Ellerine sağlık olsun. Sevgiler canım..
Bence burada bu yufkalardan yok Aylacım.. Ama yerel olarak bu tatlıdan yapılıyor ancak sadece yapanlar biliyor nasıl yapıldığını.. Ellerine sağlık canım, çok bombadır bilirim:))
Merhaba,
Blogların geliştirilmesiyle ilgili olarak yapılan Gencal araştırmasına katkı sağlarsanız memnun olurum.
Saygı ve sevgilerimle.
kumaş gibi bir yufka görüntüsü verdi bana.Harika bir tatlıymış.
Süper bir tatlı olmuş..Ellerinize sağlık..Sevgiler..
Yorum Gönder