15 Aralık 2013 Pazar

Bademli Ve Elmali Pasta


Bu nefis ve kolay pastaya BAYILACAKSINIZ ! Klasik bir fransiz pastasi. Yapimi kolay ve çok lezzetli benden soylemesi. Mutlaka deneyin.



Malzemeler :

150 gr elenmis un
100 gram toz seker
100 gram erimis tereyag
125 gram yogurt
2 yumurta
1 kabartma tozu
3 elma

Bademli kremasi için :

60 gram toz badem
50 gram oda sicakliginda bekletilmis tereyag
50 gram toz seker
1 yumurta
Bir kaç damla badem özü


Yapilisi :

Kek'ten basliyalim. Bir kapta, unu, toz sekeri ve kabartma tozunu ilave edip karistiralim. Ortasina bir çukur açalim. Bu çukurun içine, yumurta yogurt ve erimis teryagini katalim. Cirpma teliyle çirpalim. Pürüzsüz bir hamur elde edelim.


 

Bu karisimi 24 cm çapinda bir çember kaliba veya bir tepsiye dökelim.
Bu arada bademli kremayi hazirlayalim. Bunun için, bir kapta, teryagini ve toz sekerini krema halina gelene kadar çirpalim. Sonra toz bademi, yumurtayi ve badem özünü ilave ederek karistirin.


 

Bu karisimi kek kaliba döktügünüz hamurunu uzerine sürün. Ve dilimlemis oldugunuz elmalari dizin.




Ve en son 180° 40 dakika boyunca pisirin

Afiyet olsun !!!

2 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Görüntüsü resmen ye beni diye bağırıyor :)
Ellerine emeklerine sağlık.

Özgen dedi ki...

Nefis bir kek bu ellerinize sağlık sevgiler...