Powered By Blogger

18 Ekim 2011 Salı

Cilekli Sarlot (charlotte) ve ben geldim :)



Canlarim, sevgili okurlarim, çoook uzun zaman oldu post yazmayali. Oglanlarimin sünnet telasisi vardi bu yuzden pek bloguma giremedim. Hersey çok güzel geçti çok sükür, güzel bir hatirasi kaldi. Aslinda o kadar anlatilacak sey varki sizlerle görüsmeyeli.  3 gün önce dogum günümdu ve ayni gün annemler türkiye'den uzuuun bir aradan sonra döndüler. En güzel hediyem bu olsa gerek. Bu yüzden sizinle pasta paylasmak istedim. Mutlu geçirdigim günlerin adina :)) Gayet kolay ve sunumu çok SIK olan bir pasta. Cileklerin mevsimi geçtiyse bile  paylasmak istedim umarim begenirsiniz. Hepinizi çok özlemesim yazarken anladim :)



 Malzemeler :

1 paket hazir pandispanya
2 paket krem santi
çilek reçeli
500 gram Cilek
Kedi dili biskûvi
1 paket jöle (veya yarim su bardak kirmizi meyve suyuyla 1 tatli kasigi nisasta ile yapabilirsiniz, ocakta nisastayi meyve suyula koyulasincaya kadar pisiriyoruz)



Yapilisi :

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çilekleri iyice yıkayıp ince doğrayın. Kelepçeli yuvarlak kalıba pasta tabanını yerleştirin. Üzerine biraz sicak suyla çirpilmis çilek reçeli sürün, islattin. Üzerine bolca krem şanti yayın. En üste ince dilimlenmiş çelikleri doldurun. Pasta tabanının diğer parçasını üzerine kapatıp tekrar bolca krem şanti sürün. Pastayı kelepçeli kalıptan çıkarın ve kenarlarını tamamen kremaya buladıktan sonra kedidili bisküvileri dizin.
Üzerini kalan çileklerle doldurun. Jöleyi paketin üzerine göre hazirlayin ve firçayla çileklerin üstüne sürün. (Bu asama hem parlaklik verir ve çileklerin canli kalmasini saglayacaktir). Buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapın.
Çilekli pasta artık hazır, afiyet olsun.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim hos geldin sefa getirdin emeklerine saglik muhtesem bir pasta olmus .

Unknown dedi ki...

Canımmm hoşgeldin Rabbim damatlıkları
nıda göstersin inşallah.Sanada Rabbim
sağlık,huzur ve mutluluk dolu bir ömür nasip etsin pastan harika elleri
ne sağlık öpüyorum.

kimsiniz dedi ki...

inanmiyorum !! al sana bir ortak yön daha, bende bundan üç ay önce yaptirdim ogullarimin sünnetini :))
Allah hayirli ugurlu etsin insallah..
ayrica charlotte'un harika görünüyo..
ve dogum günün kutlu olsun !! C. Allah nice hayirli saglikli yillar nasip etsin...

SeneminYemekleri dedi ki...

canım nerelerdesin diye mesaj atacaktım sana postunu gördüm.inşallah evlatlarının mürüvetlerinide görürsün. Tarif çok lezetli görünüyor gece gece acıktım zaten :)) Biraz önce fransaya taşınan arkadaşımla skype görüştük hemen yemek tarifleri vermeye başladık:)) Valahi dervişin aklı neyse olmuşuz iki dakika sonra heryerde konu hep yemek olaylarına bağlanıyor.Özletme fazla .Kendine iyi bak canım :)

mutfagabuyrun dedi ki...

hayırlı olsun canım.darısı düğünlerine.doğum günün kutlu olsun bu arada.nice senelere inşallah.pasta tek kelimeyle harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

xcelis dedi ki...

Görüntüsü muhteşem yaaa bayıldım valla çokta pratik ellerinize sağlık afiyetelr olsun

~Hülya~ dedi ki...

Canım öncelikle hoş geldim. Sünnetiniz hayırlı olsun inşallah damatlığınıda görürsün. Doğum günün de kutlu olsun. Umarım mutlu, sağlıklı, sevdiklerinle beraber uzun bir ömrün olur. Bu arada dönüşün de muhteşem olmuş. Ekrana yapıştım resmen :) ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Tsk ederim canlarim benim beni mutlu etiniz

Gülcan dedi ki...

hoşgeldiniz. ellerinize sağlık. geçmiş doğumgününüz kutlu olsun.anılarınızı bekliyoruz.

Limon çiçekleri dedi ki...

Canımın içi hoşgeldiiin,iyiki doğdun ve oğluşlarının sünnetide hayırlı olsun,düğünlerinide gör inşAllah.Bende yazın memlekette annemlerin yanındaydım pek blogla aram olamadı.Seni gördüğüme çook sevindim.bu arada pasta şaheser duruyor,ellerine sağlık.

Oglak Kizlari dedi ki...

Nice mutlu senelere, sağlıkla inşallah.

Pasta mükemmel gözüküyor. benim yazıyı okurken yorulanada bak.

:-)

Nispet yapan anne Çiğdem

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Şarlot, çok güzel olmuş! Ellerinize sağlık! Sevgiler!