14 Mart 2013 Perşembe

Firinda Uskumru



Bu  hafta canim inanilmaz balik çekti sürekli... Uskumru baligini genelde kizartip yeriz. Bu kez firina vermek istedim sebzelerle beraber. Ortaya nefis bir yemek çikti. Yanina'da soganli bol limonlu yesil salata'yla oohh !!



Malzemeler : (evdeki kisi basina göre degisir)

Kisi sayisina göre Uskumru (içi temizlenmis ve yikanmis)
5-6 patates
1 tane domates
1 tane büyük sogan
1 limon
Zeytinyag, karabiber, tuz, kirmizi toz biber, biraz kimyon
1 yemek kasigi domates salçasi
1 buyuk kase kaynar su


Yapilisi :


Büyük firin tepsisine yikanmis kafalari kesilmis uskumlari dizin. Patatesleri büyûk küp halinde dograyip dizin. Bir büyük kase'de salçayi zeytinyagi, tuz, karabiber, kimyon ve kirmizi toz biberi az kaynar suyla eritin. Limonlari ve halka halka dogranmis soganlari ve domatesi baliklarin üzerine dizin. Sonra kasenin agzina kadar sicak su koyup sos haline getirip firin tepsinin üzerine dökün. Üzerine folyo kagidiyla kapatin ve isinmis 220 firinda patatesleri pisine kadar pisirin.


Afiyet olsun










3 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Balık yemeyi unuttum ben resmen yarın alayım dedim sayenizde. Sevgiler...

Nursevin Sönmez dedi ki...

Bende Fırında daha çok severim. Balık yemeklerinde sebze kullanınca daha bereketli olur. Annem çok çocuk olduğumuzdan hep öyle yapardı. Ellerinize sağlık. İyi geceler.

MAZES dedi ki...

hmmmm,yeme de yanına yat ,nefis olmuş,ellerine sağılık canım ve neşeli hafta dilerim.