23 Kasım 2012 Cuma

Kabak, Ceviz ve Tarçinli Kek



Canlarim bu nefis keki sizlerle paylasmak istiyorum. O kadar lezzetli ki çayin yaninda çok güzel eslik ediyor.. Seker miktari sizlere çok gelse bile, sekerin yogunlu gelmiyor agiza. Begenmeniz dilegiyle saglicakla kalin...


Malzemeler :

380 gram un
410 gram seker
3 büyük yumurta
225 gram siviyag
1 tatli kasigi sivi vanilya (olmazsada olur)
430 gram suyu SIKILMIS yesil kabak
2-3 tatli kasik tarçin
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi tuz

110 gram ceviz

Yapilisi :

Bütün kuru malzemeleri bir kapta karistirin : Un, tarçin, karbonat, tuz, ve kabartma tozunu.
Kabaklari rendeleyin, ve suyunu SIKIN. Suyu SIKTIKTAN sonra 430 gram kullanmaniz lazim.
Baska bir kapta, yumurta, seker, siviyag ve sivi vanilyayi çirpin. Un karisimini ekleyin ve yine çirpin. Cok koyu bir hamur elde edeceksiniz. Rendelenmis kabaklari ekleyin ve birbirine yedirene kadar çirpin. En son cevizleri ekleyin ve biraz daha çirpin. Bu ölçüyle baya hamur artiyor. Kek kaliba hamuru dökün ve 180° derece firinda pisirin. Artan hamurla Muffin yapabilirsiniz. Bal afiyet sifa olsun insaAllah....











5 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK

Lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor...

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı günler, nekadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Gülcan dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık.

Nursevin Sönmez dedi ki...

çok beğendim. :) sevgiler.