بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Sicak ortamda, agiz tadiyla güzel sohbetler için..
18 Nisan 2013 Perşembe
Kiymali Pide
Sicak ve çitir çitir Pideyi kim sevmez? Ben pide olsun lahmacun olsun, yumusaktan çok gevrek severim. Bunun içinde hamurun daha ince açilmasi gerekiyor.
Evde yapıp yemesi daha bir keyif verici hem hijyen açısından hem kendi el emeğinizin vermiş olduğu lezzet bambaşka.
Malzemeler :
Hamuru için :
1 çay bardagi ilik süt
1 çay bardagi zeytinyagi
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasgi toz seker
40 gram yasmaya
Alabildigi kadar un
Iç harci için :
500 gram orta yagli kiyma
2 baş doğranmış soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 Domates
2-3 Yeşil biber
1'er yemek kasigi domates ve biber salçasi
Karabiber, kırmızı biber, tuz
İnce doğranmış maydanoz
Yapilisi :
Bir kabin içinde, yas mayayi ilik süt ve ilik zeytinyag ile eritin. Unu azar azar, tuz ve toz sekeri ilave edip yumusak bir hamur elde edin. Üstünü folyo kagitla kapatip mayalanmaya birakin.
Iç harci için : Soganlari biberleri domatesleri küp küp dograyin. Kiyma, baharatlar, salçalar ve maydanozu ekleyip harci hazir hale getirin.
Mayalanmış hamuru masa üzerine un serperek alın ve eşit olarak (mandalina büyüklüğünde) parçalara ayırın. Hamur bezelerini merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açın. Orta kısmına malzemeden koyup, hamurun kenarlarını malzeme üzerine katlayın. Uç kısımlarını birleştirerek pide şekli verin. 200 derecede ısıtılmış fırın içinde üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Pidelerin üzerine tereyağı sürerek sıcak servis yapın.
Afiyet bal seker olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Mutfaktan mis kokular geliyor arkadaşım :) ellerine sağlık olsada yesek modundayım şu an, sevgiler
pideye her zaman varım:) eline sağlık.
Pidede güzel görünüyor :) Olsada yesek :)
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım nefıs gorunuyor...elllerıne sağlık...senı sayfama ekledim...takıbe aldım...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum...
Yorum Gönder