22 Aralık 2013 Pazar

Brownie Kurabiye (damaginiz çatliyacak)


Bu nefis kurabiye denedikten sonra bana dua'ci olucaksiniz :) Tekrar tekrar yapip bayilacaksiniz :)


Malzemeler :

125 gr tuzsuz tereyag (oda sicakliginda)
1 çay bardagi siviyag
1 çay bardagi pudra sekeri
1 yumurta
1 kabartma tozu
3 su bardagi un
3 yemek kasigi kakao

Serbet için :

1 su bardagi toz seker
1 su bardagi su
bir kaç damla limon




Yapilisi :

Küçük bir tencerenin içine, sekeri, suyu ve bir kaç damla limonu ekleyip 6 dakika kaynatin. Kaynadiktan sonra, kenara alip ilimasini bekleyin. Bu ara bir kabin içerisinde bütün malzemeleri (un hariç) atip karistirin elinizle. Unu azar azar atip yumusak bir hamur elde edin. Ele yapismayacak. Elinizle yuvarlayin ve tepsiye dizin. 200 ° derece firinda 10 dakika pisirin. Firindan çiktiktan sonra 3 dakika bekleyin, ve kurabiyeleri ilik serbete batirip çikartin. Servis edeceginiz tabaga dizin. Üzerlerine hindistan cevizi veya antepfistigi serpistirin.






15 Aralık 2013 Pazar

Bademli Ve Elmali Pasta


Bu nefis ve kolay pastaya BAYILACAKSINIZ ! Klasik bir fransiz pastasi. Yapimi kolay ve çok lezzetli benden soylemesi. Mutlaka deneyin.



Malzemeler :

150 gr elenmis un
100 gram toz seker
100 gram erimis tereyag
125 gram yogurt
2 yumurta
1 kabartma tozu
3 elma

Bademli kremasi için :

60 gram toz badem
50 gram oda sicakliginda bekletilmis tereyag
50 gram toz seker
1 yumurta
Bir kaç damla badem özü


Yapilisi :

Kek'ten basliyalim. Bir kapta, unu, toz sekeri ve kabartma tozunu ilave edip karistiralim. Ortasina bir çukur açalim. Bu çukurun içine, yumurta yogurt ve erimis teryagini katalim. Cirpma teliyle çirpalim. Pürüzsüz bir hamur elde edelim.


 

Bu karisimi 24 cm çapinda bir çember kaliba veya bir tepsiye dökelim.
Bu arada bademli kremayi hazirlayalim. Bunun için, bir kapta, teryagini ve toz sekerini krema halina gelene kadar çirpalim. Sonra toz bademi, yumurtayi ve badem özünü ilave ederek karistirin.


 

Bu karisimi kek kaliba döktügünüz hamurunu uzerine sürün. Ve dilimlemis oldugunuz elmalari dizin.




Ve en son 180° 40 dakika boyunca pisirin

Afiyet olsun !!!