21 Ekim 2013 Pazartesi

Cikolata, Zencefil, ve Portakal'li Kek

 
Cok uzun zaman oldu çoook biliyorum ! Bu nefis kekle kendimi affedebilirim degil mi, :)
 
 
Malzemeler :
 
 3 Yumurta (oda sicakliginda)
1 su bardagi toz seker (200 ml bardak)
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi demlenmis çay
1.5 su bardagi elenmis un
1 yemek kasigi kakao
1 yemek kasigi toz zencefil
1 portakalin rendesi
1 vanilya, 1 kabartma tozu
 
 
 
Yapilisi :
 
Yumurtalari ve sekeri 10 dakika kadar çirpin. Demlenmis çay, siviyag ilave edip biraz çirpin. Portakal kabugu rendesi, vanilya, kakao, toz zencefil, kabartma tozu, ve unu ilave ederek tekrar 2 dakika çirpin. Önceden isitilmis 170° derece firinda 45 dakika kadar pisirin. Ilk 30 dakika firinin kapagini açmayin ! Ve pisip pismedigini anlamak için kürdan testi yapmayi unutmayin !
 
Afiyet olsun !!