22 Nisan 2012 Pazar

Halley Pasta





Canlarim hepinize merhaba, bu nefis tarifi sevgili Öznur 'dan gôrüp çok hosuma gitmisti. Hemen mutfaga girisip bu nefis tatliyi "Kutlu dogum haftasi" olan kermesimize yapmistim. Mutlaka deneyin derim harika ôtesi !! Tarifi aynen kopyaliyorum



Malzemeler
Kek Hamuru İçin
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 çay bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Krema İçin

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti

Sosu İçin
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
Üzeri İçin
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı tozu
    Yapılışı
    1. Kek için yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırptıktan sonra diğer malzemelerini ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün. 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra fırından alarak soğumaya bırakın.
    2. Soğuyan kekinizi isterseniz benim gibi kare olarak dilimyebilir ya da su bardağı ile keserek halley gibi yuvarlak dilimler elde edebilirsiniz. Sos malzemelerini kakao ve şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Kek dilimlerinin her tarafını sosa bulayın ve tekrar yağlı kağıtlı tepsiye dizin. Daha sonra dolapta soğumaya bırakın.
    3. Toz kremşanti ve vanilya hariç krema malzemelerini mikser ile çırpın. Daha sonra ocağın üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Altını kapadıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın. Krema soğuyana kadar bekleyin. (Üzeri kabuk tutmasın diye arada bir karıştırın.)
    4. Soğuyan kremaya toz kremşantiyi ilave edin ve mikser ile çırpın. (Soğurken karıştırmayı unuttuysanız ya da topak kaldıysa, blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.)
    5. Kek dilimlerini bıçakla ortadan ikiye kesin ve arasına krema sürün. Daha sonra hindistan cevizine bulayın ve üzerine antep fıstığı tozu serpin.
    Afiyet Olsun..


    12 Nisan 2012 Perşembe

    Bonbon Sekli Snickers Kremali Krep



    Canlarim hepinize merhaba sizlere çok sevdigim Snickers çikolatanin bir tarifle geldim. Krep'lede birlesince tadini sizler düsünün artik.... Fazla vakit kaybetmeden tairfe geçmek istiyorum, Allah'a emanetsiniz canlar :)
    74.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ etkinliği için sevgili  PASASOFRAM göndermek istiyorum.


    Malzemeler :

    Krep için :

    200 gram un
    2 yumurta
    500 ml süt
    1 çimdik tuz
    3 yemek kasigi siviyag

    Krema için :

    4 buyuk boy snickers
    50 gram sivi krema


    Yapilisi :

    Ilk önce krep'lerden basliyalim. Bunun için, kasemize, yumurta ve sütümüzü alalim ve çirpma teliyle çirpalim. Elenmis unu, tuz, siviyag ekleyip yine çirpalim. Hamurumuzu 1 saat oca sicakliginda dinlenmeye birakalim.

    Bu ara kremamizi hazirliyalim. Küçük bir tencerede, minik minik dogradigimiz snickersleri ve 50 gram sivi kremamizi eritelim. Eridikten sonra isterseniz blender'den geçirebilirsiniz. Ama ben fistiklarin tüm kalmasini istedigim için geçirmedim.

    Hamurumuz dinlendiginde, tavada arkali onlü pisirelim. Her krepin örtasina krema harcimizdan sürelim ve rulo yapalim. Her krep bu islemi uygulayalim. Sonra krepleri kenarlarini güzel bir kurdalyeyle baglayim ve bonbon sekli verelim.

    Afiyet olsun