23 Mart 2012 Cuma

Yesil Fistik/Badem'li Balli Muska Tatlisi





Selam canlar sizlere degisik tatli bir tarifle geldim :) Genelde Fas'larin SIKCA yaptiklari bir tatli türü. Aslinda daha dogrusu kullanilan yufkayi çok tüketiyorlar. Yufka diyorum çünkü ne bizim yufkaya benziyor ne hazir baklava yufkasina. Türkiye'de satiliyormu bilmiyorum ama tuzlusundan tatlisindan bir çok tarif yapabilirsiniz.



Malzemeler :

Feuille de brick "yufka"
100 gram yesilfistik
100 gr badem unu
50 gr toz seker
40 ml portakal çiçegi suyu (yoksa gül suyuda kullanabilirsiniz)
50 ml sicak bal
üzerine kavrulmus susam

Yapilisi :

Badem unu, yesilfistik unu, toz seker, ve portakal çiçegi suyunu karistirin ve omojen bir harç elde edin. Yufkalari ortadan ikiye kesin. Yarim yufkayi kösesine harçtan koyun ve muska seklinde sarin. Kizgin yagda arkali önlü kizartin ve önceden isiltilmis balin içine atin. Balli çektiginde tabaga yerlestirin. Uzerine susam serpistirin. Iste bu akdar. Afiyet bal seker olsun !!!








11 Mart 2012 Pazar

Zerdeçalli Pirasali Tavuklu Turta



Haftanin son gününü turta'yla kapatmak istiyorum. Evde pirasa varken degisik birseyler yapmak istedim ve aklima turta geldi. Içine birde dünden kalan tavuk ekledim ortaya miiisss gibi nimet çikti :)  Tek basima hepisini yiyebilirdim, çok hafif mutlaka deneyin derim.

Malzemeler :

Hamuru için :

50 gram un
125 gram yumusamis tereyag
1 çimdik tuz
1 yumurta sarisi
su

Unu ve yumusamis terayagini parmaklarin ucuyla terayagini yedireseye kadar  un haline getiriyoruz. Ortasini havuz gibi açip yumurta sarisini ve az su ilave ederek bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 30 dakika buzdolabinda bekletiyoruz.

Iç harci için :

3 tane pirasa
1 yemek kasigi tereyag
20 ml sivi krema
20 ml süt
3 yumurta
tuz karabiber
50 -70 gram rendelenmis kasar
Zerdeçal

 
Yapilsi :

Yikanmis pirasalarin beyaz kisimlarini dograyip tereyag ile 10 dakika agzi kapali kavuralim. Pismesine son 2 dakika tuzunu ve zerdeçali ilave edip karistiralim. Ayri bir kapta, sivi krema, süt, yumurta, tuz ve karabiberi guzele çirpalim. Dinlenmis hamurumuzu, merdane yardimyla açip kalibimizin içine yerlestirelim. Yagli kagit koymaya ihmal etmeyelim. Hamurumuzun içine pirasali harcimizi dökelim, onun üzerine kasar peynirimizi serpistirelim. En son sivi kremamizi dökelim. Önceden isitilmis 180 ° derece firinda üzeri kizarana kadar pisirelim. Ilik olarak salata esliginde servis edelim.

Afiyet olsun


4 Mart 2012 Pazar

Tuzlu Macaronlar :)






Canlar hepinize merhabalar, bu aralar blogumla pek ilgilenemiyorum ne yazikki yogun siparis aliyorum ve zamanim onunla geçiyor. Bu durumdan sikayetçide degilim hani :) Ama sizleri ihmal ettigimden farkindayim, beni merak edenler ve güzel mesajlarini atan bütûn arkadaslara burdan kucak dolusu sevgiler yolluyorum. Tatli macaronlari görmeye aliskiniz degil mi? Peki tuzlu macaron duydunuzmu hiç? Aslinda tatli tuzlu karisimi, çünkü macaron tarifi degismiyor sadece içindeki ganaj tuzlu. Ben burdakilerine, sarimsakli krem peynir ve somon fume kullandim. Frenk soganla'da süsledim. Siparis için'di özel tasarim anliyacaginiz :) Bu ara ne yazikki macaronlarim tarifini yayinlamiyacagim, ama sevgili Zinnur'un macaronlari çok ünlü ordan faydalanirsiniz :))) Giciklik olsun hihihi :))