23 Temmuz 2011 Cumartesi

Sucuklu Mantarli Pide


Selam herkese !! kizlar Fransa'da havalar o kadar kötü ki, üsüyoruz resmen. Kazaklari çikardik, kaloriferlere açmaya ramak kaldi :( Üstelik izinede gitmedik bu sene, havalar bari günesli olsaydi. Sonbahar havasini yasiyoruz, yagmur, yagmur, yagmur... Bende içimi isitacak tarifler yapiyorum :) Uzun zamandir yapmadigim pide geldi aklima dün. Kalkip mutfaga girisiverdim :) ve bu lezzeti hiç bir restauranta tatmadim diyebilirim ! Keske fazla yapsaydim yetmedi. Bu tarifte toplam 8 beze çikiyot. Isterseniz hamur malzemesini artirabilirsiniz. Hadin reçeteye geçelim:)



Malzemeler :

4 su bardagi Un
1 paket yas maya
1 tatli kasigi tuz
Ilik su

Iç harci için :

Yagli beyaz peynir
kasar peyniri
Yesil biber
Sucuk
Domates
taze mantar
Yumurta

Yapilisi:

Karistirma kabina unu ve tuzu aliyoruz. Ortasina yas mayayi koyup ilik su ilave ederek kulak memesi yumusaklaginda bir hamur ortaya çikartiyoruz. Hamurumuzu 2-3 dakika yogurduktan sonra dinlenmeye birakiyoruz. Iç harcimizihazirlamak için bütün malzemeleri dogruyoruz, peynirlerimizi ufaliyoruz ve kasari rendeliyoruz.

Dinlene hamuru 8 bezeye bölüp merdaneyle bir karis boyunda açiyoruz. Eni ise havuç büyüklügünde olacak. Hamurlarin tamamini açtiktan sonraiç harci esit bir sekilde üzerlerine paylastiriyoruz. Önce kenarlarini, sonra iki uçlarini birlestiripparmak ucuyla sikistiriyoruz. Iki ucundan tutup tepsiyle geçiriken tepsinin boyuna gôre esnetiyoruz.

Tepsideki pidelerin üzerine kasar peyniri rendelerini serpip tepsi mayasi geldikten sonra, önceden isitilmis 230 derecede ortalama 10-12 dakika pisiriyoruz. Üzeri kizarmis olucak. Frindan aldigimiz pideleri tepsiden alip servis ediyoruz. Pidelerinizin parlak olmasini istiyorsaniz firindan aldiktan sonra kenarlarini zeytinyag sürebilirseniz.



Afiyet olsun !!!!
 
 

14 Temmuz 2011 Perşembe

Gerçek Italyan Tiramisu


Merhaba canlarim, sizlere gerçek italyan tiramisu'nun tarifiyle geldim. Cok iddaliyim haberiniz olsun :) Tiramisunun bin bir cesidini yapanlar var. Bazilari yumurta olanlari sevmez, çig oldugundan, kimileri labne peyniri koyar, kimileri taban keki.  ASli olanlari severim ben.  Yumurtali oldugu için, 24 saat içinde tüketilmesi lazim. Tadi o kadar nefiski, milim kalmayacak   :)) Tarifi italyan birinden alinmistir.




Malzemeler :


3 yumurta
200 gram pudra sekeri
750 gram mascarpone
2 paket kedi dili bisküvi
Bir kâsede hazirlanmis ilik nescafe


Yapilisi :

Yumurtalarin beyazlarini 200 gram pudra sekeriyle 4-5 dakika çirpiyoruz.
Mascarpone'yi ilave edip, biraz daha çirpiyoruz.
Yumurtalarin sarilarinida ilave edip tekrar çirpiyoruz. (30 saniye kadar)
Bir kâsenin içinde ilik su ve bir yemek kasigi nescafe koyup karistiyoruz. Bôylelikle ilik bir nescafe elde etmis oluyoruz.
Kedi dili biskûvileri bu nescafenin içine batirip çikartiyoruz. Dikdörtgen borcamiza sirayla diziyoruz. Ilk kat siraladiktan sonra, hazirlamis oldugumuz mascarponeli kremamizi her yere sürûyoruz. Ikinci katimizi tekrarliyoruz. Ve son olarak, kalan kremamizi üst katta sürüyoruz.

MUTLAKA BIR GECE BEKLETILMELI.

Servis etmeden önce, kakao serpistiriyoruz.



Afiyet olsun

7 Temmuz 2011 Perşembe

Mantarli Güveç




Mantar hastasiyim ben. Her gün alsam, her gün yerim. Hem çok faydali, hem kalorisi yok denilecek kadar az, hem 1001 sekilde pisirebiliyor. Hatta salatalara bile çig katip yerim :) Cok kolay ve pratik bir güveç tarifim var sizlere. Tek kisilik porsiyonlarda sunmanizi öneriyorum. Yaninda da mis gibi tereyagli pirinç pilavi ohh...


Malzemeler :

500 gr kültür mantar
1 adet sogan
2 adet domates
2 adet yesil sivri biber
1 defne yapragi
Tuz, karabiber, siviyag
Kasar peyniri

Yapilisi :

Mantarlarin kabuklarini soyup yikayip kenara koyalim. Tavamizin içine siviyagimizi koyup, dogranmis kuru sogani biraz kavuruyoruz. Mantarlarimizi ve yesil biberlerimizi dograyip, domateslerimizin kabuklarini soyuyoruz. Mantarlarimiz kavurup, içine yesil biberleri ve domateslerimizi ilave ediyoruz. 3-4 dakika kavurup, tuzu, karabiber ilave edip kisa sureli kavuruyoruz. Harcimizi güvecimize koyup üzerie kasar peyniri serpiyoruz.
Önceden isitilmis 180 derecede firinda kasar eriyene kadar pisiriyoruz.

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Bulgur Pilavli Sis Kebab



Tatiller basladi artik, okular daha dün kapandi. Herkese bir telas basladi, kimileri memlekete gitmek için hazirlaniyor, kimileri ramazandan dolayi çoooktan tatillerini yarim etti. Biz ise bu sene Fransayi nöbet tuttuyoruz :((  Canimiz sagolsun :) Bakin sizlere hiç kimsenin hayir diyemeyecek bir lezzetle geldim :) Klasik ama daima favorimlerden biri :)


Malzemeler :

2 su bardagi bulgur pilavi
2 çorba kasigi tereyag
1 çorba kasigi biber salçasi
1 çorba kasigi domates salçasi
Tuz
Et suyu yada sicak su


Kebab için :

300 gram kuzu eti
2 biber
2 kirmizi biber
Yogurt
Zeytinyagi
Tuz, karabiber, kekik


Yapilsi :

Tenceremize tereyagini alip eritiyoruz. Üzerine salçasi ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Yikanmis, suyu süzdürülmüs bulguru üzerine döküp kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve et suyunu ilave edip kisik ateste pisirip demlenmeye birakiyoruz. Parmak ucu büyüklügünde dogranmis olan kuzu etlerini üzerine tuz, karabiber serpiyoruz. Biberleri de ayni büyüklükte dogruyoruz. Sislere sirasiyla bir et, bir biber olarak diziyoruz. Tüm malzemeyi sislere dizip tabaga aldiktan sonra üzerine hafifçe siviyag gezdiriyoruz. Yüksek isida izgara yada tavada  sulandirmadan psiriyoruz. Demlenen pilavimizi servis tabagana alip sislerimizi diziyoruz. Kenarina yogurt koyarak sicak sicak servis ediyoruz. 

Afiyet olsun ballarimm